Helen Miren o ljepoti

“Nisam opsesivna kada je njega kože u pitanju. Hidratantnu kremu koristim svakog jutra i svake večeri, pomaže mi da se osjećam bolje. Ne mora me učiniti deset godina mlađom”

spot_img

“U svakom momentu sam bila potpuno svjesna svog izgleda pa mi starenje nije predstavljalo neki šok. Mislim da je jedna od prednosti starenja ta što prestanete da brinete o određenim stvarima. Ovo se odnosi na gotovo sve žene, a ni muškarci nisu izuzetak. Nisam baš ljubitelj riječi ljepota. Na svijetu postoje osobe koje su zaista fizički lijepe (recimo, Dejvid Bekam je nevjerovatno lijep), ali postoje i osobe koje nisu fizički toliko lijepe, ali su veoma atraktivne zbog svoje ličnosti, genijalnosti i svih ostalih, sličnih osobina. Zbog toga osjećam otpor prema riječi ljepota. Voljela bih kada bismo imali riječ koja obuhvata ne samo fizičku ljepotu već i sve ostalo što jednu osobu čini uistinu privlačnom. Često mi govore: ‘Oh, ti si tako puna samopouzdanja’, ali po svojoj prirodi uopšte nisam takva, već sam to morala da postanem zbog života i posla bojim se bavim”, kaže predivna žena, glumica Helen Miren (78). Na pitanje na koji način brine o svom licu, odgovorila je: “Nisam opsesivna kada je njega kože u pitanju. Hidratantnu kremu koristim svakog jutra i svake večeri, pomaže mi da se osjećam bolje i to je upravo ono što od kreme i očekujem. Ne mora me učiniti deset godina mlađom. Jednostavno treba bolje da se osjećam tog dana kada je upotrijebim, to treba da mi prija. Svake noći moram da odspavam osam sati. Najbolji savjet koji mogu da vam dam jeste da kožu održavate doista čistom i da ne pušite.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Iako tržište kozmetike za žene starije od 50 godina zaradi preko tri milijarde dolara godišnje, mnogima je još uvijek neshvatljivo da su slavni brendovi angažovali slavne dame koje više nisu u “najboljim godinama”: Džejn Fondu, Džulijen Mur, Helen Miren ( L’Oréal), Suzan Sarandon (Revlon), Džesiku Lang (Marc Jacobs), itd. “Nisam lijepa, nikada nisam ni bila, ali sam uvijek izgledala okej, pa namjeravam da tako i ostane. Nadam se da mogu biti inspiracija drugim ženama da poprave samopouzdanje i što više istaknu prirodnu ljepotu”, izjavila je tada 69-godišnja Helen, nakon što ju je L’Oréal 2015. izabrao za zaštitno lice, kada je njen jedini zahtjev bio da joj ne retuširaju fotografije.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO