Hervé Courtot je u Crnoj Gori: Čovek iza Tapasake koncepta kuva za osmoro!

spot_img

Rođen i obučavan za kulinarstvo u Francuskoj – sinonimu za vrhunsku hranu, restorane i kuvare. Većinu karijere Hervé Courtot posvetio je fusion kuhinji bliskog i dalekog Istoka.  „Francuska kuhinja jeste i uvijek će ostati spektakularna. Međutim, oduvijek me je privlačio Japan, njihova fascinantna kultura i hrana. Već kao „zreo“ kuvar, proveo sam godine učeći specifične tehnike i osnove japanske kuhinje od najvećih majstora tog zanata. Ono što me najviše uzbuđuje u vezi sa ovom kuhinjom je beskrajna mogućnost igranja sa različitim ukusima“, objašnjava Hervé.

U koju filozofiju verujete kada je u pitanju hrana?

Prije svega u poštovanje sastojaka najvišeg kvaliteta – bitno je znati kako ih iskoristiti, a ne narušiti osnovne arome. Takođe, trudim se da stvaram jela koja su vizuelno besprijekorna, balansiranog ukusa i toliko upečatljiva da ostaju u sjećanju gostiju zauvijek.

Koje to osobine krase izuzetnog šefa kuhinje? 

Skromnost, predanost poslu i velika strast. Sposobnost da vodi tim ljudi različitih osobina, kultura i načina rada. Nije poenta da svi kuvaju kao vi, već da im dozvolite da individualno rastu, ali uvek slijedeći jednu filozofiju i viziju.

Šta Tapasake čini posebnim?

Istok i Zapad uvijek treba da budu u harmoniji, pa tako i Tapasake uzima ono najbolje sa obje strane svijeta – moderne japanske kulinarske metode i bogate „zapadnjačke“ ukuse. Sa jedne strane imamo suši, a sa druge tapas kulturu koje zajedno čine pravo malo umjetničko djelo.

Podijelite djelić ovog jedinstvenog menija sa nama.

Wagyu govedina sa višnjama i tekilom.  ????


Hervé Courtot je u Crnoj Gori.

ČovJek iza Tapasake koncepta kuva za osmoro!
Budite jedan od osmoro.
Tapasake, One&Only PortOnovi
Samo 27. i 28. juna, 19h
350EUR po osobi
Rezervacije: restaurants@oneandonlyportonovi.com ili 031 691 007

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO