HG BUDVANSKA RIVIJERA: Ambasador kvaliteta hotelijerstva i turizma Crne Gore

Hoteli Budvanske rivijere sinonim su za gostoprimstvo, gastronomiju i komfor, ali i prepoznatljivi čuvari tradicije, istorije i kulture

spot_img

Budvanska rivijera najveća je hotelska grupacija u Crnoj Gori, a u njenom sastavu posluje pet hotela na najatraktivnijim lokacijama Crnogorskog primorja. U Budvi pod imenom ove grupacije posluju Hotel Mogren, hotelski rizort Slovenska plaža i hotel Aleksandar, a u Petrovcu hoteli Palas sa depadansom Palas Lux i Castellastva. Kompanija je u svojoj bogatoj ugostiteljsko-turističkoj istoriji poznata po standardu kvaliteta i stalnom osavremenjivanju objekata i usluge.
Nema ljeta bez mora, a ni pravog ljubitelja crnogorske obale koji bar jednom nije odsjeo u nekom od tih pet hotela Budvanske rivijere. Svaki od njih ima svoj prepoznatljiv imidž, a mnogi gosti im se rado vraćaju zbog atraktivne lokacije i jednostavne mogućnosti obilaska predivne crnogorske obale. Hoteli su prepoznati po individualom pristupu gostu, autentičnom doživljaju koji nude uz stalnu inovaciju usluge, koja prati aktuelne hotelske i turističke trendove.

Hoteli Budvanske rivijere lideri su modernog turizma u Crnoj Gori, što potvrđuje kompletna popunjenost kapaciteta, posebno tokom ljetnje turističke sezone. Decenije uspješnog poslovanja podrazumijevale su konstantno unapređenje i podizanje kvaliteta hotelskih kapaciteta, uz poseban osvrt na čuvanje obilježja i tradicije naše zemlje te prepoznatljivo domaće gostoprimstvo.
Hotelska grupa Budvanska rivijera izvrsnost je dokazivala samo svojim gostima, a pet hotela koji iz godine u godinu ulaze u ozbiljne jubileje svjedoče o uspjehu te misije. Prošao je skoro vijek od kada Budva prima goste u hotelu Mogren koji će sa pet zvjezdica dočekati jubilej – 90 godina od osnivanja. Do danas, ovaj i ostali hoteli Budvanske rivijere sinonim su za gostoprimstvo, gastronomiju i komfor, ali i prepoznatljivi čuvari tradicije, istorije i kulture.


Uspjeh zaslužen stalnim praćenjem trendova

Budvanska rivijera nosilac je i sertifikata Travellife Gold – što predstavlja internacionalnu oznaku kvaliteta u domenu poštovanja ekoloških i socijalnih principa, što pokazuje da kompanija u okviru hotelske industrije uspješno prati globalne trendove. Osim ovog prestižnog sertifikata, niz međunarodnih standarda i eko-oznaka potvrđuju da se u ovoj grupaciji sa posebnom brigom i pažnjom odnose prema zaštiti životne sredine. Prateći svjetske trendove održivog razvoja u turizmu HG Budvanska rivijera uvela je integrisani sistem menadžmenta objedinivši tri međunarodna ISO standarda: oblast menadžmenta kvaliteta (ISO 9001), upravljanje zaštitom životne sredine (ISO 14000) i upravljanje bezbjednošću hrane (ISO 22000).

Jubileji – svjedoci trajanja i kvaliteta

Hotelska grupa Budvanska rivijera ove godine obilježila je 50 godina poslovanja hotela Castellastva i 40 godina hotela Palas, koji su Petrovac učinili prepoznatljivom turističkom destinacijom u pravom smislu riječi. A 2024. biće još više razloga za slavlje: navršava se 40 godina od kada je sa radom počelo Turističko naselje Slovenska plaža i grandioznih 90 godina hotela Mogren. Ovi jubileji imaju nemjerljiv značaj za cijeli grad i Opštinu Budva.


Bez prijatelja, ko smo, šta smo…

Nebojša Zloporubović Zlopi tri decenije neraskidiv je dio hotelske grupe Budvanska rivijera. Prepoznatljivi mediteranski melos i pjesme koje izvodi evociraju uspomene na djetinjstvo, mladost, ljubav i uživanje pored mora. Za mještane živa legenda, a gostima omiljeni “raspjevani domaćin”, on neumorno pjeva sve dok na terasi hotela ima romantika. I Zlopi će ovoga ljeta imati jubilej koji će proslaviti, kako drugačije, nego uz pjesmu po kojoj ga poznaju generacije stalnih gostiju.

Gracija 214, jul 2023.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO