spot_img

Ikea ima odgovor na skupu kopiju svoje plave torbe – i prezabavan je

spot_img

Na tvrdnje da Balenciagina torba od 2,000 eura neodoljivo podsjeća na torbu Frakta koja košta 0,50 eura predstavnici Ikee odlučili su odgovoriti originalnim oglasom za koji je zaslužna švedska kreativna agencija ACNE.

U tom oglasu javnosti se pokušavaju prikazati podaci o tome kako razlikovati originalnu torbu Frakta od lažne ili, u ovom slučaju, Balenciagine verzije.

‘U novonastaloj situaciji želio sam djelovati što je brže moguće, stoga sam nazvao Mortena Kjaera iz kreativnog odjela Ikee kojem se predložena ideja itekako svidjela’, izjavio je Johan Holmgren, kreativni direktor tvrtke zaslužne za nastajanje oglasa.

‘Kada smo dobili zeleno svjetlo Ikeina kreativnog odjela, uputili smo se u studio našeg modnog fotografa Andersa Kylberga koji je Ikeinu torbu Frakta snimio pod identičnim osvjetljenjem korištenim za snimanje Balenciagine torbe. Gotov oglas istog smo dana lansirali na sva tržišta na kojima posluje Ikea’, kaže Holmgren.

-

Predstavnici francuske modne kuće Balenciaga tek se trebaju izjasniti o sličnosti svog proizvoda s Ikeinim o kojoj javnost ne prestaje pričati na društvenim mrežama.

Balenciagin potez kreativni direktor tvrtke ACNE smatra neočekivanim i sjajnim. ‘Uistinu mi se svidjelo Balenciagino koketiranje sa karakteristikama Ikeine torbe. Pomislio sam zašto na njihovo koketiranje ne bismo reagovali i to smo na kraju i učinili’, priznaje Holmgren.

tportal.hr

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO