Nevjerovatna pozitivna energija, šarm i zarazan osmijeh samo su neke od osobina koje krase Slavonku Indiru Vladić Levak (42). Za sebe voli da kaže da je prava vragolanka, veseljak po prirodi i da se nikada ne štedi. Publika to i te kako cijeni, što dokazuje posjećenost na nastupima i u Hrvatskoj i u regionu, gdje se uvijek traži karta više. Indira kaže da joj u braku cvjetaju ruže, njen suprug Miroslav Levak, inače glavni menadžer grupe, udovoljava joj u svemu i svoju ljubav žele da krunišu na najljepši mogući način, oboje priželjkuju bebu.

Mnogo vas voli crnogorska publika, a ovoga puta priređen je spektakl na otvorenom, plaža, more… Da li takvi nastupi imaju posebnu čar? Kakvi su utisci sa žurke na Kamenovu?
– Ta posebna hemija između crnogorske publike i Colonije postoji već dugo i posebno me veseli što uspješno njegujemo taj odnos i svakim novim nastupom se još čvršće povezujemo. Crnogorci su jedan ponosan i temperamentan narod baš kao i Colonia koja ima taj pakleni ritam. Možda u tome leži tajna…? To najbolje zna crnogorska publika. Svaki nastup nosi nešto posebno, ali ovakvi nastupi na predivnom crnogorskom primorju zaista su posebni i pamte se.
Poznati ste kao veliki profesionalac i perfekcionista jer gotovo ništa ne prepuštate slučaju. Da li za Coloniju svaki nastup na neki način predstavlja i ispit kako ostati u samom muzičkom vrhu?
– Uh, taj moj perfekcionizam mi ponekad bude i veliki teret kao i ljudima sa kojima radim. Nikada ništa ne prepuštam slučaju i sve planiram do najsitnijeg detalja, zato i jesam tu gdje jesam već 20 godina. Nije lako, ali vrijedi kada vidim plodove takvog pristupa. Svaki nastup je ispit prvo za mene a onda i za cijeli bend, svaki put pjevam kao da mi je prvi.
Kada razmišljate o karijeri od samih početaka, koji su Vas uspjesi i padovi zauvijek obilježili?
– Usponi i padovi su sastavni dio života, pogotovo nas poznatih osoba koje prati šira javnost. Mislim da je to što trajem i što na moje koncerte dolaze izrazito mladi ljudi, a i naravno sve ostale generacije, moj najveći uspjeh. A padova se baš i ne sjećam, jer sam kao jaka žena koja je spremna na sve životne izazove neke ružne stvari izbrisala iz memorije, nije im mjesto u mojim mislima. Život je prekratak za razmišljanje o padovima, samo lijepe uspomene se čuvaju.
Koliko ste zadovoljni kako su se zavrtjele pjesme sa posljednjeg albuma?
– Colonia je postavila visoko ljestvicu sa ranijim albumima, tako da se sad moramo dobro znojiti kako bi nadmašili sami sebe. To je teže nego što mislite, a još kada tome dodamo očekivanja publike, jao… Ali zadovoljni smo jer uspijevamo biti u samom vrhu već godinama.
Vaš zaštitni znak je nevjerovatna energija i harizma kojom zračite, a koju uspješno prenosite na publiku. Da li je teško prenijeti toliko pozitivne energije u trenutku kada Vam i nije do đuskanja i smijanja, a morate da budete raspoloženi?
– Ja sam prije svega veliki profesionalac u svom poslu i nema toga što se ne može savladati kada vas čeka vaša vjerna publika kojoj se dajem 110 odsto. Uostalom, i sami ste rekli, energija koju posjedujem je zaista čudesna i zahvalna sam Bogu na tom daru.
Ne štedite se nimalo i stalno ste u pokretu dok ste na sceni. Koja je tajna Vaše nepresušne energije?
– Prije svega, s tim se rodiš ili ne, ja sam spojila svoju energiju s isto tako energičnom muzikom i rezultat je fantastičan, to je najveća tajna. Sve se poklopilo, zamislite mene da pjevam tužne pjesme (smijeh).
Koji je bio trenutak kada ste shvatili da je to to i da ste rekli sebi – Mi smo poznati, ljudi nas vole?
– Ja to ni danas nisam shvatila i tako prihvatila da sam poznata i popularna, zato me publika voli, ja im dajem najbolje od sebe jer sam čvrsto na zemlji. Onaj ko to uspije, dodirnuti muzičko nebo, je blagoslovljen i biće velika zvijezda samo ako ostane prizeman.
Već 20 godina uspješne karijere je iza vas. Koji je recept za toliko trajanje na hrvatskoj i generalno na balkanskoj muzičkoj sceni?
– Odgovor se krije u ranijim odgovorima, ostati čvrsto na zemlji i dati publici 110% sebe na svakom nastupu. Biti veliki profesionalac i predan svom poslu koji moraš i voljeti da bi ga kvalitetno radio.
“Dolazim upalite svjetla sva k’o Feniks iz pepela dižem se najjača”. Da li ste bili nekada u situaciji da ste se bukvalno pronašli u ovim stihovima?
– Svako se pronašao u tim stihovima, jer to je jedna snažna životna poruka koju je svako prošao. Nije se teško pronaći u tim stihovima, zato je ta pjesma i postigla uspjeh koji je postigla. Usponi i padovi su životni pratioci, ali je bitno ne pokleknuti nego dići glavu i samo hrabro naprijed.
Kada bi morali da birate pjesmu koja bi Vas najbolje opisala koju bi izabrali: Svijet voli pobjednike, Jača nego ikad ili Tvrđava?
– Jača nego ikad, svakako, jer i jesam jača nego ikad.
Gdje god da se pojavite, publika vas dočekuje sa oduševljenjem. Mnogo je hitova iza vas, koncerata, pređenih kilometara… Ima li umora od takvog načina života?
– Nikada! Snagu mi daje moja publika koja to traži i željno me očekuje, dok god bude tako trajaću jača nego ikad!
Kakva je Indira van nastupa, da li je i dalje vrckava, živahna kao i na sceni?
– Indira je izvan okvira svog posla normalna supruga, prijateljica kao i svaka žena. Možda malo živahnija, ali normalna.
Osim muzike, šta Vas još ispunjava?
– Osim muzike ispunjava me rad sa suprugom na dizajnu namještaja koji sami proizvodimo u svom proizvodnom pogonu i dizajn profi sprava za vježbanje. Zaista je poseban osjećaj kada nešto nacrtam, a to naši radnici sprovedu u djelo. Ispunjava me vrijeme koje suprug i ja provodimo zajedno, naša putovanja kad god ulovimo malo slobodnog vremena, vožnja na motoru, odlasci u bioskop, pozorište, moje životinje, dva psa i dvije mačke.
Šta Vam uvijek izmami osmijeh na lice?
– Moj suprug kad mi kaže da me voli najviše na svijetu. Najljepše je biti voljen od osobe koju voliš.
Jeste li srećni u braku i šta najviše cijenite kod supruga?
– Srećnija nego ikada! Možda Colonia izbaci novi hit Srećnija nego ikad, šalim se. Kod supruga cijenim puno toga, najviše njegovu korisnost i hrabrost da mi priskoči uvijek i u svakoj situacji. On je moj životni oslonac koji sam toliko dugo tražila. Neko kome vjerujem i na koga uvijek mogu računati. Hvala Bogu što nas je spojio.
Razmišljate li o majčinstvu?
– Ne razmišljam, ali svakako priželjkujem. Ako će se desiti, desiće se… To je Božija volja.
Šta savremena žena mora imati da bi se ostvarila i poslovno i privatno?
– Da vjeruje u sebe i ono što radi… Da ima čvrste stavove i bude spremna na kompromise, a opet pametna da se ne upusti u nešto čemu nije dorasla. Balans je jako bitan u svim životnim segmentima.
Na šta ste najponosniji u dosadašnjoj karijeri i šta bi poželjeli sebi?
– Ponosna sam na svoj rad i koliko trajem, koliko me publika voli. Želim sebi zdravlja, zdravlja i samo zdravlja. Jer zdrav čovjek će sve ostalo stvoriti sam. Svi sami biramo svoj put.
Kakvi su budući planovi, možemo li očekivati uskoro nove pjesme, spotove?
– Colonia ne miruje…Uskoro izlazi novi ljetnji singl, puno je koncerata već zakazano što me čini jako srećnom. Biće interesantno čuti Coloniju u jednom akustičnom izdanju, gdje ćemo neke od najdražih pjesama malo “smiriti”. Uskoro će i taj album ugledati svjetlost dana. Zatim u novembru slijedi spektakl – proslavljamo 20 godina Colonije, napravićemo veliki koncert u Zagrebu gdje ćete biti svi pozvani.

Gracija br. 80