NaslovnicaModaInspirisano Crnom Gorom

Iz iste kategorije

Inspirisano Crnom Gorom

One&Only Portonovi slavi umjetnost putovanja lansirajući ekskluzivnu kolekciju One&Only Portonovi by Milena Đurđić, limitirano izdanje svilenih marama za dame i džepnih maramica za gospodu. Nastale pod uticajem prirodnih ljepota i bogate lokalne kulture, ove jedinstvene marame i maramice su idealan poklon iz Crne Gore, a ujedno i nenadmašan svileni suvenir iz najluksuznijeg rizorta na Jadranu.
One&Only Portonovi nalazi se u Herceg Novom, na ulazu u veličanstveni zaliv Boke, zaklonjene idile na crnogorskoj jadranskoj obali – okružen spektakularnim planinama i azurnim morem. U neposrednoj blizini Kotora, UNESCO-ve svjetske baštine, Portonovi je dizajniran u impresivnim razmjerama kako bi odražavao arhitektonski stil starih venecijanskih palata u regiji, uključujući velike fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, bujne vrtove i zlatnu pješčanu plažu koja se nadmeće s najljepšim na Mediteranu. Stoga je i dizajn One&Only Portonovi by Milena Đurđić kolekcije inspirisan raskošnim rizortom, te prirodnim i kulturnim čarima lokacije – slaveći Crnu Goru kao predivnu zemlju raznolikosti. Njene modre planine i duboke bistre vode predstavljene su kroz igru boja i oblicika: sa dominantnim nijansama umirujuće plave, blistave zlatne i smjele crne boje koja potiče od imena države – Crna Gora (Montenegro, italijanski crna planina).

“Inspiraciju sam pronašla sam u sadejstvu prirodnih ljepota naše zemlje, pomorske istorije Kumbora i Herceg Novog, crnogorske narodne nošnje, te osjećaja koji se javlja pri pomisli na veličanstveni rizort One&Only Portonovi”

“One&Only Portonovi prepoznaje i pozdravlja modni izražaj destinacije u kojoj se nalazi. Saradnja sa crnogorskom umjetnicom, modnom dizajnerkom Milenom Đurđić, posebno nam je draga, jer predstavlja prvu u nizu saradnji koje ćemo uspostaviti sa istaknutim lokalnim stvaraocima”, izjavio je Michele Giraudo, generalni menadžer rizorta.
Uzevši u obzir zadivljujuće prirodne ljepote i bogato kulturno-istorijsko nasljeđe Crne Gore, Milena Đurđić kaže da je za nju kreiranje ovih posebnih komada bilo istovremeno i odgovornost i privilegija. “Počastvovana sam jer je ultra-luksuzni brend One&Only upravo meni povjerio zadatak da kroz jedinstveni dizajn na najfinijoj svili njihovim gostima predstavim svoju viziju Crne Gore. Inspiraciju sam pronašla u sadejstvu prirodnih ljepota naše zemlje, pomorske istorije Kumbora i Herceg Novog, crnogorske narodne nošnje te osjećaja koji se javlja pri pomisli na veličanstveni rizort One&Only Portonovi”, kazala je crnogorska dizajnerka.
U ponudi su po dva dizajna marama za žene i džepnih maramica za gospodu, a mogu se kupiti isključivo u One&Only Portonovi rizortu. Za porudžbine kontaktirajte neoboutique@oneandonlyresorts.com; za više informacija posjetite
www.oneandonlyportonovi.com

 

Nedavno objavljeno