Nedavno objavljeno

Internacionalni Festival Umjetnost & Kultura u Luštici Bay 2022“ 

Agencija Fabrika, u saradnji sa Luštica Bay, organizuje 1. Internacionalni Festival Umjetnost & Kultura 13. avgusta – ove godine zemlja inspiracija za ovaj veliki festival je Egipat, te će Luštica Bay biti sjajna kulisa za predstavljanje muzičara, umjetnika i modnih dizajnera iz ove zemlje. 

Ovogodišnji program:

19:30h 

Crnogorska modna kreatorka Ivana Miranović-„ITS A COUTURE“ i umjetnica i dizajnerka nakita Katarina Zlajić, predstaviće u formi preformansa po 3 modela inspirisani  Kleopatrom, najpoznatijom ženom Egipta. 

Lokacija: podijum ispred Amfiteatra 

20:30h Modna revija poznate egipatske modne kreatorke DEANE SHAABA

Lokacija: ispred Svetionika na Luštici Bay 

21:15h Koncert:  Duo MOUNIB&FOUAD, poznati egipatski dio, violinista Ahmed Mounib i pijanista Mohamed Fouad. 

U jednom dijelu koncerta, Mounib će svirati tradicionanu egipatsku muziku na „rababi“. 

Lokacija: ispred Svetionika na Luštici Bay 

Restoran „Villa Cesare“ će za svoje goste te večeri pripremiti svojevrsno gastro iskustvo, u simbiozi egipatske i italijanske kuhinje. 

Počasna predsjednica festivala je egipatska glumica TARA EMAD. 

Katarina Zlajić i Ivana Miranović

 

DEANA SHAABAN

Deana Shaaban je poznata egipatska modna kreatorka koja je rođena u Sjedinjenim Američkim državama. Diplomirala je „poslovnu administraciju“, smjer Marketing, na Američkom univerzitetu u Kairu, nakon čega je stekla diploma iz modnog dizajna na Modnom institutu u Kairu. Vizija i koncept njenih elegantnih večernjih haljina i vjenčanica inspirisani su arapskim, indijskim, grčkim i viktorijanskim uticajima koji definišu sve njene kolekcije. Vjenčanice  pravi po narudžbini, a  kolekcije ležerne odjeće izlaze dva puta godišnje, proljeće/ljeto i jesen/zima. Kao što je jedan modni urednik rekao: „Ako ste ljubitelj jednostavnog dizajna i prelijepih ležernih haljina , onda je Deana vaš izbor. Ona koristi specifične boje i spaja ih na netradicionalan način, što joj daje poseban stil koji se definitivno ističe I čini je prepoznatljivom.”

Deana je takođe poznata i kao „red carpet“ kreatorka, čije modele nose mnoge poznate ličnosti, ali i po svojim prelijepim kolekcijama „kaftana“.

Deana Shaaban i poznate dame koje nose njene modele:

Čuveni kaftani Deana Shaaban

FOUAD&MOUNIB

Saradnja čuvenog Dua Fouad&Mounib je započela 2015. godine kada su imali prvi zajednički koncert u Alexandria’s Creativity Centre, nakon koga je počela da raste popularnost ovog dua, odvodeći ih u brojne poznate koncertne dvorane među kojima su Cairo opera houseBibliotheca Alexandrina’s Arts Centre, ali i na turneje po Maroku, Austriji….

 Vremenom su muzičari počeli da razmišljaju o ambicioznijim kreativnim poduhvatima, pri čemu je Mounib kreirao aranžmane njihove muzike za orkestar.

Nakon Mounibovog povratka u Egipat iz Nemačke, duo je izveo prvi koncert sa orkestrom, februara 2020. godine u Bibliotheca Alexandrina , gdje su svirali pred 1500 posjetilaca. Drugi veliki koncert su održali na Nafoura stage u Cairo Opera House.

Ahmed Mounib je egipatski violinista i kompozitor. Sviranje je počeo da uči sa 7 godina, a diplomirao je na Konzervatorijumu u Kairu. Svirao je violinu u Kairskom simfonijskom orkestru 3 godine, a potom odlazi u Nemačku gde nastavlja studije muzike na Minhenskom muzičkom univerzitetu, gde je i stekao magistarske diplome za klasičnu i džez muziku. Za vrijeme studija je osnovao 2 benda; Fouad&Mounib u Egiptu i Ahmed Mounib bend u Njemačkoj i u oba benda je svirao sopstvene kompozicije za violinu, klavir, ali i za ostale instrumente. Kao solista je svirao u brojnim, prestižnim dvoranama kao što su Cuvillies Theatre u Minhenu, Cairo opera house i Alexandria opera house . Poslednjih godina je stekao brojnu publiku  svojim „živim“  i muzičkim spotovima na društvenim mrežama. 2019. godine je izdao prvi album sa svojim kompozicijama, pod naslovom „Nostalgia in blue“ kao štampano izdanje, ali i na onlajn striming platformama kao što su Spotifi, ITunes i Anghami.

Duo Fouad&Mounib

TARA EMAD

Počasna predsjednica Festivala u Luštici Bay je Tara Emad, egipatska glumica i globalno prepoznatljiva umjetnica. Rođena od oca Egipćanina i majke Crnogorke, Tara Emad je egipatska glumica i zvijezda širom svijeta,  sa šarmantnim istaknutim istočnoevropskim crtama koja je svoju karijeru započela kao model i ubrzo je postala jedno od najtraženijih lica u brojnim reklamnim kampanjama i modnim revijama u Egiptu i Francuskoj. Tara je krasila naslovne strane mnogih  najprestižnijih magazina, kao što su Vogue Arabia, Emirates Voman, Enigma, Saiidati i Jamalouki. 2010. godine učestvovala je na izboru za Miss Global Teen u Brazilu, gde je ponijela titulu prve pratilje i Kraljice Afrike. Prvu ulogu kao glumice je ostvarila  u TV seriji Al Jamai’a (2011). Tri godine kasnije, napravila je veliki prodor, glumeći zajedno sa mega zvezdom Adelom Emamom u njegovoj TV seriji Saheb El Saada (2014), za koju smatra da jedna od njenih najistaknutijih uloga do sada I koja joj je donela veliko priznanje I popularnost i privukla pažnju režisera i producenata na početku njene karijere. Tokom naredne dvije godine, Tara je ostvarila važne uloge u nekoliko TV serija i filmova. Tara se ne zadovoljava ulogama koje ne ističu dovoljno njene glumačke vještine, pa je ozbiljno selektivna kada su u pitanju njene uloge. 2018. je odlučila je da posveti više pažnje kinematografiji i glumila je u brojnim filmovima i serijama sa fantastičnim uspjehom.

Tara je takođe glumila u Ghaveen Aflam, najnovijoj reklami za Orange Egipt, zvaničnog sponzora El Gouna Film Festivala 2021, kao i u muzičkom spotu Met’ala’ Beeki koji je objavljen tokom ceremonije zatvaranja festivala. Pored Tare, u spotu igra još 10 glumica iz 5 arapskih zemalja.

Tokom svoje karijere, Tara je bila brend ambasador nekoliko poznatih brendova, uključujući Bvlgari, Cartier, Michael Oro Jevelleri i snimala je za Ives Saint Laurent (ISL). Ambasador je Juhaina Nuts & Grains i Pepsicove kampanje „Recikliraj za sutra“ čija platforma ima za cilj da prikupi 8 miliona kg plastičnog otpada Pepsi Co proizvoda kako bi ih reciklirao i koristio u novim industrijama.

Paralelno, Tara je krasila naslovnice mnogih najvažnijih magazina, uključujući časopis Haia, u Gucci modelima, Vogue Arabia, Marie Claire Magazine i Cosmopolitan. 2014. pojavila se na naslovnoj strani Elle Arabia, i Laha Magazine, u saradnji sa prestižnom modnom kućom Fendi. 2021. sarađivala je sa VOGUE Arabia, reklamirajući novi parfem Miss Dior u njihovom septembarskom izdanju.  Tara je nedavno postala prva bliskoistočna “prijateljica kuće” Chanel.

Iako velika zvijezda ne samo u Egiptu, već u cijelom svijetu, sa 2.5 mil pratilaca na Instagramu, Tara plijeni ljepotom, ali i šarmom i prirodnošću gde god da se pojavi i nikada ne zaboravlja da naglasi svoje Crnogorsko porijeklo.

Tara Emad

Tara Emad u modelima Deane Sabaan

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti