Nedavno objavljeno

ISTORIJSKI PODUHVAT U POVEZIVANJU CRNOGORSKOG I LUKSEMBURŠKOG AERODROMA

Ova vijest najviše je obradovala 15.000 državljana Crne Gore koji žive u Luksemburgu, ali i Luksemburžane i strance koji su pokazali interesovanje da posjete Crnu Goru. Izvršni direktor Žil Fajt kazao je da je kompanija Luxair okrenuta ka novim destinacijama koje nude kvalitetan smještaj i sigurnost brojnim turistima. Ivan Leković, ambasador Crne Gore u Briselu, sa zadovoljstvom pozdravlja otvaranje ove linije, pogotovo što se realizovala na početku njegovog mandata te navodi da bi bilo dobro da bude otvorena tokom cijele godine zbog brojne crnogorske dijaspore u Luksemburgu. Inicijativa za uspostavljanje avio-linije Luksemburg-Tivat potekla je od Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu.
“Ostvarena je dugogodišnja želja brojne dijaspore nastanjene na teritoriji Velikog Vojvodstva. Izuzetno sam srećna što smo nakon višemjesečnog rada i saradnje KIC-a Crne Gore u Luksemburgu sa menadžmentima luksemburške nacionalne avio-kompanije Luxair, Aerodroma Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i DKP u Briselu, konačno uspjeli da realizujemo ovu ideju. Posebnu zahvalnost dugujemo i ambasadoru Ivanu Lekoviću, direktoru Aerodroma Crne Gore Danilu Orlandiću, Branislavu Karadžiću i direktoru Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu u MVP CG”, ističe Fetija Kalač.
Pored razvoja turističkih potencijala, najavljeni let predstavlja sponu između Crne Gore i crnogorske dijaspore u Luksemburgu. Kalač ističe da su od samog osnivanja KIC-a aktivni u promovisanju Crne Gore na polju kulture, ekonomije, turizma, sporta i promociji naših mladih sunarodnika koji posjeduju ogroman potencijal.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti