spot_img

Ivana Pavličević: 5 koraka do glamuroznog izgleda

spot_img

1.KORAK čišćenje

Počnite umivanjem lica kako biste odstranili višak ulja koje koža proizvodi. Nakon što ste osušili lice, nanesite laganu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Izbjegavajte nanošenje teških i masnih krema prije šminkanja. Nanošenje prajmera pomoći će da šminka traje duže. Fokusirajte se na T zonu i izbjegavajte prekomjerno nanošenje. Dovoljna je mala količina.

2. KORAK puder

Puder prilagodite vašem tipu kože. Ako imate masnu kožu, nakon prajmera nanesite puder koji ne sadrži ulje. Ukoliko vam je koža suva, nađite hidratantni prajmer i puder. Izaberite puder u boji vašeg tena. Nanesite ga u tačkicama po sredini lica i razmažite ravnomjerno prstima ili četkicom.

3. KORAK sjenke

Ako imate svjetliji ten, dobro bi bilo da sjenka ima malo srebrnkasto bijeli ton; ako vam je koža tamnija, lijepo će vam stajati boja šampanjca. Za one koji imaju masnije kapke, dobro je da prije sjenke za oči koriste prajmer da bi se sjenka zadržala duže na očima. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina šminkanja očiju. Izaberite tamnu, srednje tamnu i najsvjetliju nijansu sjenke, tamniju nanesite do trepavica, na srednji dio kapka nanesite nešto svjetliju, a najsvjetliju ispod obrva. U unutrašnjem dijelu oka dodajte malo svijetle sjenke ili bijele olovke da bi oči bile krupnije i izraženije.

4. KORAK rumenilo

Mnoge dame zaboravljaju osnovno pravilo šminkanja tokom hladnih dana – previše bronzera je zabranjeno. Jagodice možete istaći nježnom nijansom rumenila, tako što ćete se nasmijati kako biste znali gdje bi trebalo tačno nanijeti rumenilo. Povedite računa da odabrana nijansa ne bude presvijetla za vaš ten.

5. KORAK mat karmin

Prilikom odabira ruža povedite računa o dvije važne stavke: odabiru nijanse i kvalitetu. Crvena boja je sinonim za glamur i pravi izbor za postizanje elegancije i otmjenosti. Ukoliko vam ne stoji ili niste ljubitelji crvenog ruža, eksperimentišite sa bojama koje su kompatibilne sa vašom bojom kože. Nakon što ste sve nanijeli, setujte lice fiksatorom. Ako niste ljubitelj sprejeva za setovanje, koristite kameni puder kako bi šminka dugo trajala.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO