spot_img

Ivanini savjeti za šminkanje

spot_img

Piše Ivana Pavličević
Foto Ivan Ivanovski

Ako se ne odričete šminke za vrijeme visokih, ljetnjih temperatura, sigurno znate da toplota umnogome utiče na postojanost make up-a, te da lice veoma često postane sjajno brže nego inače. Pokušaji da to riješite sa više slojeva šminke, ili pak matiranjam, nažalost, neće riješiti problem. Ključ je u potpunoj promjeni make up rutine, i minimalnom broju proizvoda koji daju maksimalno prirodan efekat. Takođe, ono što moramo uvijek imati na umu, bez obzira na godišnje doba, je da se ne smijemo opterećivati sakrivanjem “loše” kože, je svaka koža lica je dobra i kvalitetna koža.
Prvi i najvažniji korak svakako je priprema kože, odnosno nanošenje lagane hidratantne kreme ili seruma. Naravno, obavezno je da to bude krema sa SPF faktorom, koji će zaštititi vašu kožu tokom sunčanih dana. Možete je čak pomiješati sa malo primera, i tako nanijeti na lice.


Alternativa za puder neka vam budu BB i CC kreme, koji će vam pomoći da korigujete problematične djelove lica iako nemaju toliko dobru pokrivnu moć. Za zaljubljenike u minimalizam, koji se i preporučuje tokom ljeta, kremasto rumenilo je must. Ovaj proizvod na kapcima, obrazima i usnama možete ostaviti mat ili dodati malo sjaja za glossy efekt. Diskretni highlighter je još jedna poželjna opcija. Dodajte ga tamo gdje bi sunce prirodno padalo na vaše lice, kao što je sredina kapaka, vrh jagodica, vrh nosa i ispod obrva.
Nekoliko slojeva maskare se podrazumijeva, a umjesto crne isprobajte smeđu ili sivu boju. Ukoliko ne možete bez sjaja za usne, birajte hidrirajući labelo ili sjaj u nježnim nijansama. Za kraj, tu je setting sprej, uz koji će vaš make up duže trajati i u najtoplijim danima.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO