Jakić: Mnogo bolje čuvati kapital u zlatu nego u novcu

Kompanija Insignitus Gold, koja je počela sa radom u Crnoj Gori, omogućiće crnogorskim građanima da na siguran način sačuvaju i povećaju vrijednost svog kapitala.

To je poručeno na pres konfrenciji „Investiciono zlato“ koju su organizovali predstavnici kompanije Insignitus gold.

Izvršni direktor Insignitus GOLD, Dragoljub Jakić, kazao je da tražnja za zlatom raste iz dana u dan u cijelom svijetu i da je već došlo do velikog rasta potražnje od preko hiljadu odsto, ali i do usporenog snabdijevanja.

“I nijesu zakasnili jer će se taj rast nastaviti. Bitno je da ne oklijevaju sa odlukom jer to ide na njihovu štetu. Uvjereni smo da će naši proizvodi biti interesantni moreplovcima, poslovnim ljudima, Rusima i Ukrajincima kojih ima u priličnom broju u Crnoj Gori”, poručio je Jakić.

On je istakao da je pandemija izvjesno uzrokovala recesiju kao veliki poremećaj u svjetskoj ekonomiji usljed povećanog štampanja novca radi podsticanja potrošnje više nego ikad i to se osjeća u cijelom svijetu.

“Potom je uslijedio i rat u Ukrajini. Cijena zlata je eksplodirala jer je porasla potražnja za zlatom, a u isto vrijeme je bila obustavljena proizvodnja u mnogim livnicama”, dodao je Jakić.

On je podsjetio da su biznis započeli 2013. godine u Srbiji, kao i da se radi o prodaji fizičkog zlata koje se obavlja intenzivno i svakodnevno.

Prema njegovim riječima, mnoge prognoze stručnjaka upozoravaju da će doći do kolapsa ovakvog finasijskog sistema.

“Niko ne zna kada će se to desiti, ali je izvjesno da je mnogo bolje čuvati svoj kapital u zlatu nego u novcu bilo koje valute za koje su bankarske kamate minorne već godinama”, kazao je Jakić.

On je poručio ljudima da svoje ušteđevine zamijene u zlato i čuvaju ga u zlatu i nikako niti u jednoj drugoj valuti, jer će, kako je pojasnio, imati prinos koji zbog promjene cijene zlata kroz vrijeme će biti veći od bilo kakve bankarske kamate.

“Od kada smo mi krenuli sa ovim poslom u Srbiji 2013. godine, cijena zlata je porasla za preko 89 odsto, ili 12 odsto prosječno godišnje, a prava recesija tek dolazi i ima prognoza da će cijena rasti i dalje na preko 200 odsto u narednih nekoliko godina”, zaključio je Jakić.

On je pojasnio da se sve informacije o kupoprodaji nalaze na sajtu www.investicionozlato.me, kao i da o odluci o kupovini obično prethodi lično upoznavanje i razgovor u njihovim prostorijama.

“Kada kupac formira budžet za kupovinu zlata, mi mu sačinimo predračun na osnovu kojeg on izvrši uplatu, najbolje elektronski (on – line) sa svog mobilnog telefona, preko interneta  sa lap topa ili nalogom za prenos na šalteru obližnjih banaka”, rekao je Jakić.

Za to vrijeme, kako je dodao, izrade račun sa ispisanim serijskim brojevima svih kupljenih pločica i direktno predaju kupljenu robu.

“Postoji i opcija da se zlato skladišti u našem sefu u banci uz potpisani ugovor o besplatnom čuvanju”, naveo je Jakić.

Izvor: prcentar.me

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno