Jelena Đoković: Radila u kladionici, bila promoterka, živjela u studentskom domu

spot_img

U svojoj mladosti Jelena Đoković bila je poput svake obične djevojke, studirala je i radila različite poslove kako bi zaradila za džeparac. U tom periodu za nju je znao samo uzak krug ljudi, a danas je kao uspješnu poslovnu ženu, suprugu najboljeg tenisera, mamu Stefana i Tare, zna cio svijet.

Istina je da je njenoj popularnosti najprije doprinijelo to što se udala za Novaka, međutim Jelena je u međuvremenu postala fenomen i pravi sinonim uspješne i skromne žene, koja može da parira i svjetski priznatim zvijezdama.

Jelena dolazi iz skromne porodice, a ljubav prema Novaku Đokoviću učinila je dostupnom i izloženom javnosti. Iako to nije sama birala, postala je predmet interesovanja, a svaki njen korak se budno proučava. Više puta je isticala da upravo zbog toga ima veliku odgovornost prema javnosti zbog toga šta će da kaže, učini, ili gdje će da ode.

Jelena je studirala ekonomiju i finansije na italijanskom fakultetu “Bokoni” u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 eura, ali ona je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na “Bokoniju”, dobila stipendiju ovog fakulteta. Ono što je gotovo nevjerovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerka.

– Nisam se dugo zadržala u kladionici i nakon toga bila sam promoterka nekih događaja. Mnogo toga sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude – ispričala je Jelena kojoj je najveći oslonac pružala upravo porodica.

-

Dane je provodila u Milanu kao i većina tamošnjih studenata. Živjela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki. Zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana. U jednom svom blogu istakla je da je uvijek štedjela novac iako je poput svih djevojaka volela da se počasti nekim novim odjevnim predmetom.

– Ako sada kupim ovo, kasnije neću moći da dobijem ono drugo. Da li mi ovo stvarno treba? Hmmm, ne baš. Ok, ostavi – opisala je Jelena kako su izgledale njene dileme.

Upravo u tom periodu, javnost je počela da se interesuje za nju – ko je djevojka koja sjedi u Novakovoj loži? Ubrzo ju je predstavio kao djevojku, potom i ženu, a onda i majku svoje djece.

Danas je Jelena Đoković direktorka fondacije koja se bavi prikupljanjem sredstava za pomoć siromašnoj djeci u Srbiji, urednica magazina, a svoje afinitete prema biznisu svakodnevno iskazuje. Uz to je pokrenula i svoj blog na kome nerijetko govori o svim dilemama sa kojima se susreću roditelji.

Dakle, Jelena jeste stekla popularnost kao supruga Novaka Đokovića, ali je godinama uporno dokazivala da je ona više od lijepog lica i više od titule “supruge koja sedi na tribinama”. Danas je uzor mnogim ženama u Srbiji, a na negativne komentare odgovara samo osmjehom.

Ono što se modnim znalcima kod nje dopada je što iako ima milione, Jelena zapravo ne voli da se razmeće brendovima i nikada je nećete vidjeti od glave do pete obučenu u čuvene marke.

– Svako ima pravo da se iskaže. Ja sam toliko postala obično dosadna. Pronašla sam smisao u tome da pomažem na taj način prirodi. Ne kupujem više kao što sam kupovala. Nosim džins koji ima nekoliko godina, nosim jednu te istu majicu, volim da imam uvijek istu frizuru, ne koristim šminku. Postala sam dosadna, ali sam sa ovakvim izborom doprinijela nečemu. Nisam ja nužno u pravu, ja samo idem nekim svojim putem, ovo meni odgovara – rekla je nedavno Jelena.

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO