Jelena Karleuša se vakcinisala; “Nisam antivakser, potvrdila sam”

Estradna umetnica Jelena Karleuša vakcinisala se danas u Tržnom centru “Ušće”.

Pjevačica je primila Fajzerovu vakcinu i pozvala građane na kolektivnu odgovornost.

“Ja sam primila Fajzer vakcinu, društveno sam odgovorna osoba i nadam se da će ovo podstaknuti ljude da se vakcinišu.”

“Odlučila sam da iskoristim moju javnu funkciju i popularnost da apelujem na ljude da se vakcinišu, mi smo jedna srećna zemlja, jer možemo da se vakcinišemo, ali i da biramo vakcinu”, poručila je ona.

“Nisam antivakser, ovim sam to i potvrdila”

Jelena Karleuša je gostovala u “Jutru” na Prvoj i objasnila da ubod igle nije ni osjetila, jer je tokom vakcinacije davala izjavu za medije.

“Odlučila sam da se baš sada vakcinišem, jer smatram da je moja društvena odgovornost da svojim primjerom pozovem ljude i javne ličnosti da zajednički vratimo normalan život ne samo u Srbiji nego na čitavoj planeti”, izjavila je Karleuša.

Povodom objava da je ovo politički potez, komentarisala je da je ovo stvar čitave planete i da zdravlje naroda nema veze sa domaćom politikom.

“Ja sam prerasla Tviter i mislim da su ljudi na Tviteru mala grupa koja ne može da promijeni svijet, ja sam neko ko ima druge društvene mreže gde mogu da iznosim svoje stavove, a danas svako ima pravo da iznosi svoje mišljenje”, kazala je ona.

Na pitanje zašto se odlučila baš za Fajzerovu vakcinu odgovorila je da je njen lični prijatelj i menadžer uticao na njenu odluku, jer je i on istu vakcinu primio.

“Kompletna moja porodica se vakcinisala i ja sam slijedila njihov primjer, žao mi je da neko podvede ovo pod politikom”, izjavila je Karleuša.

O komentarima da je ona antivakser i da nije podržala vakcine smatra da nikada nije rekla da ne podržava vakcine, već da ne podržava vakcinisanje male djece do 8 godina starosti sa MMR vakcinom i da je imala iskustvo u svojoj porodici gdje joj je jedno od dvoje djece imalo problema sa govorom koji su bili prouzrokovani vakcinisanjem, pa je samim tim majčinski reagovala.

Karleuša je kazala da nikada nije rekla da je bila protiv vakcinacije u globalu, već protiv MMR vakcine, te da je stvorena nepravedna slika o njoj u medijima.

“Naime, tražila sam da postoji opcija za tu vrstu vakcine, ako dijete ima komplikacije, neurološka oštećenja, onda ta vakcina ne treba da bude obavezna”, pojasnila je Karleuša.

Kako je navela, mediji su njene riječi prenijeli pogrešno.

“Ja sam dobila epitet antivakserke, ja sam se pravdala i pravdala, na kraju sam prestala”, kazala je ona.

Prema njenim riječima, upravo to što se danas vakcinisala protiv koronavirusa dobar je odgovor na to.

Na pitanje o MMR vakcini, navela je da je posle vakcinacije jedna njena ćerka burno reagovala.

“Imala je smetnje, to smo riješili, ali je to o vakcini bio moj majčinski odgovor. Smatrala sam da to ne treba da bude obavezno”, pojasnila je ona.

“Onda je krenuo pakao, mene su žigosali kao i uvek, čak su me i privodili, ja sam sve objasnila kao i tebi. To nije došlo do suda”, kazala je Karleuša.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...