Jelena Vuletić i Milena Nikolić: Liderstvo u Crnoj Gori je prisutno, ali treba da postane i vidljivo

Ja, liderka je prvi program u Crnoj Gori posvećen razvoju ženskog liderstva, tokom kojeg učesnice dobijaju odgovor na pitanje da li se liderstvo razvija ili se s njim rađamo, upoznaju svoje liderske potencijale i istražuju ih

Piše Marina Strugar
Foto Privatna arhiva

Program Ja, liderka nastao je kao rezultat iskustva i ekspertize na temu liderstva, a kroz primjenu koučing metodologije profesionalnog razvoja, koučeva i liderki Jelene Vuletić i Milene Nikolić, koje u isto vrijeme čine i predavački tim. “Program počinje kao jednodnevni grupni koučing, namijenjen je damama koje zauzimaju pozicije u kojima je liderstvo zahtjevana kompetencija. To mogu biti liderke, menadžerke, direktorke, vlasnice biznisa… Pored osnovnog, postoji i naredni nivo programa koji je takođe baziran na koučing metodologiji ali je moguće da malo i proširimo osnovnu ideju, to je nešto što spremamo u našoj koučing kuhinji za zimu. Program će se sigurno razvijati zajedno sa potrebama i zahtjevima naših polaznica”, saznali smo na početku razgovora.

Pokrenuli ste u Crnoj Gori prvi program razvoja liderstva kod žena, koja vizija i koncept stoje iza tog programa?
JELENA: Na samom početku važno je napomenuti da je liderstvo u Crnoj Gori prisutno, ali treba da postane i vidljivo. Kroz svoje višedecenijsko profesionalno iskustvo pokrivajući važne i odgovorne pozicije, prepoznala sam da je neophodno baviti se ljudima i probuditi liderstvo u njima bez obzira na pol. Što se konkretno žena tiče, mislim da su one na ovim prostorima oduvijek posjedovale sve karakteristike koje možemo svrstati pod pojam liderstva. Možda se to u prošlosti nije nazivalo liderstvom, ali jeste imalo sve karakteristike istog. Žene su oduvijek, posebno na našim prostorima, ne samo dijelile patrijarhalne herojske vrijednosti zajednice već su imale i istaknutu ulogu u reprodukovanju i osnaživanju tih vrijednosti. Ukratko: oslonac i pokretačka strana, posebno u najtežim momentima.
MILENA: Ideja je da grupni koučing, kao najsavremenija razvojna metodologija, služi kao podrška u razvoju liderskih potencijala dama u biznisu. Žene su često nosioci značajnih segmenata biznisa na tržištu našeg regiona, a liderstvo je jedna od ključnih kompetencija. To je bio jednostavan spoj.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 169, 25.10.2019.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...