Jesenji must have tretman za zdravu kosu

spot_img

Smjena godišnjih doba jedan je od najzahtjevnijih perioda kada se radi o zdravlju kose. Krajem ljeta i početkom jeseni česta je pojava takozvanog sezonskog opadanja, kada gubimo više kose nego inače. Kako koža glave ima iste potrebe kao koža lica i tijela, za kompletnu njegu neophodan je – piling.

“Potrebno je odvojiti potrebe kose i kože glave, kosu peremo odgovarajućim šamponima, hranimo balzamima, njegujemo maskama, a kožu glave uglavnom zanemarimo te ne dobije sve što joj treba. Kada je održavamo čistom i njegujemo na odgovarajući način, to pomaže kosi da bude gušća, sjajnija i raste zdravija”, kaže američki triholog Dejvid Adams, specijalista za zdravlje kose i kože glave.

Dakle, iako redovno peremo kosu, šampon ne može sa kože glave potpuno otkloniti nečistoću i ostatke proizvoda koje koristimo, laka, pjene za kosu, suvog šampona, itd, što može da začepi folikule dlake. Svrha pilinga je da otkloni i najmanji trag nečistoće sa kože glave, ne dozvolivši folikulima da se začepe, a rezultat će biti zdravija i sjajnija kosa. Kao i kada se radi o pilingu lica i tijela, potrebe su individualne. Da li ćete piling praktikovati jednom nedjeljno ili jednom mjesečno, zavisi od toga da li vam je kosa suva, normalna ili masna, imate li perut, koliko često i u kojoj količini koristite proizvode za njeno stilizovanje.

Možete da koristite piling šampone koji će tokom pranja da otklone i površinski sloj nečistoće s kože glave, veoma su efikasni kod peruti, kao i seboroičnog dermatitisa kože glave jer smiruju crvenilo i perutanje. Postoje i posebni pilinzi koji se nanose prije pranja kose, lagano umasiravaju i potom ispiraju šamponom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mCaffeine (@mcaffeineofficial)

-

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO