NaslovnicaRaportJovan je najbolji student Mašinskog fakulteta UCG

Iz iste kategorije

Jovan je najbolji student Mašinskog fakulteta UCG

Jovan Miljanić (9.90) proglašen je za najboljeg studenta Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore za tekuću studijsku godinu 2020/21, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Smatra da je ova nagrada velika obaveza i jak motiv za dalje napredovanje.

“Ovu nagradu doživljavam kao krunu uspjeha za dosadašnji trud i zalaganje tokom studiranja, ali i kao podsticaj da i dalje nastavim da radim na sebi”, kazao je on.

Na putu do navedenog uspjeha, kako kaže, nije bilo odricanja, već je na sve to gledao kao na investiciju u sebe.

“Očekivati je da svaki uspjeh iza sebe nosi veliki trudi, utrošeno vrijeme kao i veliku posvećenost. Međutim, dobra organizacija i disciplina predstavljaju ključ lakšeg školovanja”.

Jovan kaže da mu je, tokom školovanja, pomoglo maskimalno zalaganje kako bi razumio gradivo koje se obrađuje i to što se trudio da istraživanjem dostupne literature ili podataka dostupnih na interneru proširi svoje znanje.

“Kako je jedan od razloga upisa Mašinskog fakulteta UCG-a bilo sticanje znanja iz oblasti vazduhoplovstva, planiram da obrazovanje usmjerim u tom pravcu”, rekao je on i dodao da planira da upiše master studije.

Generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za njegov fakultet poručuje:

“Izbor studija je jedna od najvećih prekretnica u životu svake mlade osobe. Što i gdje studirati je ozbiljna odluka koju treba da donesete sami, na osnovu svojih afiniteta i postavljenih ciljeva. Ko god se odluči za studiranje na Mašinskom fakultetu može očekivati da će steći veliko znanje neophodno za dalje usavršavanje i rad u struci. Takođe, imaćete priliku da se upoznate sa nevjerovatnim osobljem koje se maksimalno zalaže da svoje znanje i iskustva prenese na studente”, naveo je Jovan.

Nedavno objavljeno