Jumbo uručio donaciju JPU Đina Vrbica u vrijednosti 4000 eura

spot_img

Društvena odgovornost kompanija podrazumijeva da se one uključe u rješavanje problema lokalne zajednice, te da njihov rad ima ekonomsku i društvenu korist. Upravo tako radi i kompanija KID ZONE, koja već tri godine uspješno posluje na tržištu Crne Gore sa brendom Jumbo. Svoje poslovanje bazira na društveno odgovornim projektima te kontinuirano nastoji da zajednici uzvrati povjerenje i olakša svakodnevnicu, posebno najmlađima.

Tokom ove godine koja je na izmaku žele da pomognu i najmlađoj populaciji tako što će Vaspitnoj jedinici Zvončić u Podgorici donirati igračke u vrijednosti 4000 eura. VJ Zvončić je jedna od vaspitnih jedinica u okviru JPU Đina Vrbica koja od 1982. godine krasi podgoričko naselje Masline. Objekat veličine 997 m² smješten je u ulici Franca Rozmana bb, i u školskoj 2022/23. godini je upisao 514 mališana. Vaspitno-obrazovni rad se organizuje i realizuje za potrebe deset vaspitnih grupa, od čega četiri grupe jaslenog (188 djece) i šest grupa vrtićkog uzrasta (326 mališana).

JPU Đina Vrbica, kao najveća i najmnogobrojnija ustanova predškolskog vaspitanja i obrazovanja, već dugi niz godina uspijeva adekvatno odgovoriti zadatku jednog od primarnih agensa socijalizacije. Svi naši zaposleni su maksimalno posvećeni i angažovani u stvaranju što optimalnijih uslova za rast i razvoj mališana i formiranju što kvalitetnije mreže podrške roditeljima, kako bismo udruženim snagama i sinhronizovanim radom ispunili zajedničku svrhu i smisao postojanja – zdravo, srećno i poštovano dijete, koje će, kroz proces socijalnog učenja i socijalizacije, postati produktivan i kompetentan pripadnik svoje društvene zajednice. U tu svrhu nam je donacija razvojno prilagođenog i edukativnog materijala i igračaka od ogromnog značaja. Igračke koje su u sklopu donacije Kid zone d.o.o. Jumbo će nam itekako biti od koristi u organizovanju i realizovanju vaspitno-obrazovnog rada, te kreiranju što je moguće optimalnijeg vaspitno-obrazovnog konteksta prilagođenog djetetu, njegovim razvojnim karakteristikama i zakonitostima. Takođe, uljepšaće i upotpuniće boravak djece u vrtiću i omogućiti im da ponesu još ljepša i bogatija iskustva na vrtićke dane.

“Donacija edukativnih igračaka, knjiga i ostalog razvojno stimulativnog materijala u vrijednosti od 4000 eura nam je od ogromnog značaja, stoga koristimo priliku da u ime JPU Đina Vrbica izrazimo zahvalnost na ovom zaista divnom poklonu koji će oplemeniti i uljepšati vrijeme djeci u VJ Zvončić. Vrijednost ove donacije je utoliko veća ukoliko se uzme u obzir period u kojem se realizuje, vrijeme praznika, darivanja i primanja poklona, radosti i ushićenja. Budući da djeca najbolje uče kroz primjere, kompanija Jumbo je svojim gestom pokazala šta znači biti ne samo društveno odgovorni pojedinac, već je i akcentirala prosocijalnost i dareželjivost kao jednu od karakteristika i vrijednosti koje nastojimo ugraditi u sve generacije mališana koje stasavaju u našim radnim sobama. Pokazala nam je na djelu što znači nesebično brinuti i voditi računa o drugima, kako se širi praznični duh i da je njegova svrha da – izmami radost u srcima i osmijeh na licima, pogotovo najmlađih. Vjerujemo da će se ova divna saradnja nastaviti i u narednom periodu. Još jednom ogromno hvala”, poručili su iz JPU Đina Vrbica.

“Kompanija Jumbo u Crnoj Gori posluje uspješno već više od tri godine i s velikim ponosom mogu reći kako smo sretni što radimo društveno odgovorne projekte koji doprinose našoj zajednici. Godinu završavamo upravo u tom tonu: realizovali smo nekoliko društveno-odgovornih projekata orijentisanih na podršku najmlađima, a naša finalna aktivnost u tom smislu u 2022. je donacija jednom od vrtića u Crnoj Gori. Zahvaljujemo se najiskrenije našim potrošačima za lojalnost i podršku, a iskoristio bih ovu priliku da svima zaželim srećne predstojeće praznike,” kazao nam je Miloš Pižurica, operativni menadžer kompanije Jumbo Crna Gora.

 

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO