NaslovnicaLjubavKad pogled odluta: Šta će muškarac prvo pogledati na ženi koja ga...

Iz iste kategorije

Kad pogled odluta: Šta će muškarac prvo pogledati na ženi koja ga je zainteresovala?

Naučnici s Velsli koledža i Univerziteta Kanzas zamolili su više od stotinu studenata da posmatraju fotografije muškaraca i žena. Potom je trebalo da kažu da li mogu da zamisle određenu osobu kao potencijalnog prijatelja ili smatraju da bi s njom mogli da ostvare ljubavnu/seksualnu vezu.

Naučnici su naročito pazili na jednu stvar – pokrete očima. Naime, to bi trebalo da otkrije kako ispitanici doživljavaju osobe na slikama.

 

Kuda prvo ide pogled?

Rezultati ovog istraživanja pokazali su da muškarci koji gledaju ženu u lice – nijesu zainteresovani za nju. Pazite sada: ako muškarac smatra ženu atraktivnom, najprije gleda grudi i bokove. Momci, zaista? Dakle, prema ovom istraživanju kontakt očima uopšte nije važan?!

 

Objašnjenje tog ponašanja

Premda sve pomalo zvuči kao kliše, ne smijemo prebacivati muškarcima. Rezultati istraživanja odgovaraju evolucijskim istraživanjima – koja su pokazala da su i “pramuškarci” prvenstveno obraćali pažnju na tijelo žene. Naime, muškarci žele da provere da li je žena “pogodna za nastavak loze”, a to im govore tjelesni atributi.

A imamo i nastavak ove priče. Radnja se sad već odvija u nešto intimnijoj atmosferi, kad ste vi i vaš izabranik završili u vezi, braku ili barem u nekoj strastvenoj avanturi u krevetu. Pitanje glasi: Šta muškarci prvo gledaju na goloj ženi?

Sigurno ste malo znatiželjni, zar ne? Kako bismo zadovoljili znatiželju, pronašli smo anketu u kojoj je učestvovalo 12.000 muškaraca – odgovarali su na jedno pitanje: “Gdje najpre gledaju muškarci kad ugledaju golu ženu?”

U anketi su učestvovale i žene – pretpostavljajući gde muškarci najpre pogledaju. Imamo rezultate…

Dakle, gde muškarci najpre pogledaju kad ugledaju golu ženu?

Na…grudi! Da, opet grudi! Čak 51 posto žena pretpostavilo je da muškarci najprije gledaju grudi. I dobro su pretpostavile. Naime 45 odsto muškaraca priznalo je da su grudi favorit. Međutim, to ne znači da muškarci povezuju vašu privlačnost s vašim grudima (male, velike, čvrste itd.). To znači da samo tamo gledaju – možda baš zato jer to prvo vide kad žena stoji frontalno gola ispred njih, prenosi Miss7.

 

Nedavno objavljeno