spot_img

Kako da uvijek budete srećne

Tridesete, četrdesete, pedesete... Svaka dob ima i svojih prednosti i nedostataka. Mnogo je toga što možete da učinite, samo pustite mašti na volju i budite dovoljno hrabre za promjene

spot_img

Žene u svakoj životnoj dobi mogu biti srećne. Pitanje je samo kako gledaju na svoje aktuelne probleme i šta preduzimaju da im bude bolje. Ovi savjeti mogu vam pomoći da živite srećnije i ispunjenije.

Tridesete Tada PMS najjače “napada”. Šta da učinite? Uvrstite u jelovnik puno voća i povrća, perad, losos i orašaste plodove. Sve to sadržava aminokiselinu triptofan koja pomaže izlučivanju serotonina. Dakle, nema razdražljivosti! U ovoj dobi žene su koncentrisane na karijeru i samim time više podložne stresu. Kao što znate, stres narušava i psihičko i fizičko zdravlje. Nemojte pretjerano da se opterećujete. Jednostavno naučite da kažete NE nekim projektima i poslovima. Ako se razbolite, teško da ćete išta moći da radite, stoga budite pametne i mislite na sebe.

Četrdesete Psiholozi ženama u ovoj dobi savjetuju da se ponašaju kao da su najsrećnije na svijetu, te će s vremenom to i postati. To ne znači da se prisiljavate, ali pokušajte da osvijestite sve svoje vrline, svu ljepotu koju imate u životu i sve uspjehe koje ste postigli. Nasmiješite se i svijet će odmah izgledati kao bolje mjesto. Žene u 40-ima mogu da imaju problema sa spavanjem, najčešće zbog hormona. Umjesto da uzimate razne tablete za spavanje, počnite da vježbate. Najbolje su kardio vježbe. Praktikujte ih redovno i uskoro ćete spavati kao beba. Dobar savjet je i da pronađete vrijeme samo za sebe. Mnoge žene u 40-ima brinu za sve druge osim za sebe. To nije dobro i morate se posvetiti i sebi.

Pedesete Mnoge žene ove dobi tužne su zbog vrlo vidljivih promjena na tijelu. Protiv godina ne možete da se borite, pomirite se s promjenama. No itekako će pomoći zdrava ishrana, voće i povrće te integralne žitarice. U kombinaciji s vježbanjem daće senzacionalne rezultate i još ćete dugo biti lijepe i srećne. Isprobajte! Vrlo često se žene u pedesetima osjećaju zarobljeno, kao da su dani zapali u rutinu i izgleda kao da se ništa neće promijeniti. Ali, vi to možete da promijenite. Upišite neki kurs, volontirajte, učite novi jezik… Puno je toga što možete da učinite, samo pustite mašti na volju i budite dovoljno hrabre za promjene.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO