spot_img

Kako oprati masnoću s plastičnih posuda?

Sigurno vam se barem jednom u životu dogodilo da ste u omiljenu plastičnu posudicu stavili sos koji je ostavio tragove masnoće i nakon pranja. Uz pomoć ovog jednostavnog savjeta, olakšaćete sebi život, ali i uštedjeti na kućnom budžetu jer nećete morati u nabavku novih posudica

spot_img

Na svom TikTok profilu Amerikanka Adi Kempler s pratiteljima je podijelila trik koji će uveliko olakšati živote mnogih, a za koji ćete, nakon uzaludnih ribanja i špricanja odmašćivačima, izgubiti tek minutu.

Riječ je o ‘zlatnom savjetu’ zahvaljujući kojem ćete u jednom potezu ukloniti sve masne mrlje na plastičnim posudicama, a za što vam je potrebno tek tri sastojka.

@adikempler This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage ♬ original sound – adikempler

U posudicu koja je problematična ulijte deterdžent za posuđe, toplu vodu i ubacite malo papirnog ubrusa. Kada sve stavite, zatvorite posudu poklopcem i minutu tresite u svim smjerovima. Kada ste završili, maknite poklopac, izvadite vlažni papirni ubrus i isperite posudicu koja će vas iznenaditi svojom čistoćom.

Razlog zašto ovaj trik svaki put uspije krije se upravo u papirnom ubrusu koji na sebe skuplja svu masnoću tokom procesa u kojem tresete posudicom u svim smjerovima.

-

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO