spot_img

Katarina Kaja Ostojić: Još nijesam pobijedila tremu

spot_img

Katarina Kaja Ostojić bila je i Pink, i Rijana, i Nina Simon, i Ivana Peters, i Sem Smit, i Emili Sande, i Halid Bešlić, i Bijonse i Željko Joksimović, i Adel i Ališa Kiz u popularnom šou programu Prve televizije Tvoje lice zvuči poznato. Odličnim imitacijama, ali prije svega snažnim vokalom oduševila je i publiku i žiri, zbog čega se svaki njen nastup čekao sa nestrpljenjem.
Kaja je jedina od takmičara pobijedila dva puta, u četvrtoj epizodi kao Sem Smit, a potom u polufinalu kao Adel. Kao finalista, na noge je digla publiku imitacijom Ališe Kiz i interpretacijom hita Girl on the Fire. Osvojila je četvrto mjesto.
Kaja je u srećnom braku sa DJ Džuniorom Džekom, a posljednjih godina sa njim i četrnaestogodišnjom ćerkom Nikolinom živi u Belgiji.

Kako je došlo do saradnje sa produkcijom šou programa Tvoje lice zvuči poznato?
– Odavno imam dobru saradnju sa Emotionom, još od Velikog brata VIP, gdje sam učestvovala 2008. godine. Radila sam još neke projekte sa njima i bilo je za očekivati da se pojavim u jednoj sezoni TLZP-a. Pozive za učešće sam imala i ranije, ali ih nijesam prihvatila zbog privatnih razloga.
Koja je uloga bila najzahtjevnija, a koja Vam je najteže pala?
– Najteže mi je bilo da budem Pink u prvoj epizodi, kao i Bijonse, s obzirom na to da ima koreografija, a nijesam baš neki plesač.
Treću sezonu  ste otvorili kao Pink. Da li je bilo treme?
– Bilo je, naravno, i to baš puno, kao nikada do tada. Razmišljala sam: “Samo da ovo prođe, sve će drugo lako”. Sada je lakše, ali što se treme tiče uvijek je imam i borim se s tim od kada sam kročila na javnu scenu, tako da ću morati nešto da uradim, da se podvrgnem hipnozi ili nekim alternativnim metodama ne bih li riješila problem (smijeh).

Kaja je jedina pobijedila dva puta, u četvrtoj epizodi kao Sem Smit, a u polufinalu kao Adel

Koliko je teško biti drugi i glasom i pojavom?
– Veoma teško. Da bi se ušlo u određenu ulogu morali smo da savršeno znamo pjesmu, da uđemo u lik, da izvedemo koreografiju kako treba… A sve to smo savlađivali za pet-šest dana. Veoma je psihički naporno.
Koliko truda je potrebno za nekoliko minuta nastupa?
– Mnogo. Puno smo radili svakodnevno. Ponekad smo imali pauzu jedan dan. To su bile svakodnevne probe, vježbe, a dešavalo mi se da imam nesanicu, da ne mogu da utišam pjesmu koja mi se vrti u glavi. Zaista je bilo dosta zahtjevno.
U jednoj od epizoda ste bili Željko Joksimović, a on je bio u žiriju. Kako je bilo biti Željko ispred Željka?
– Bilo je teško jer sam već imala tu situaciju. Ovog puta sam imala veći stepen odgovornosti, prije svega zato što volim Željka. On je izvanredan muzičar i bila mi je čast da budem u njegovoj koži.
Sa kim ste se najviše družili od učesnika TLZP-a i ko je bio Vaš favorit?
– Privatno sam bila najbliskija s Anom Grubin, Nešom Bridžisom i Đošom. Ana i Neša su me prijatno iznenadili. Kada sam čula da će Ana da učestvuje nijesam znala da umije da pjeva, da će da bude briljantna u svakoj ulozi. Kad bi me neko pitao ko mi se najviše dopada, osim mene (smijeh), rekla bih Neša. On je izvrstan imitator. Sve nas super zabavlja. Otkrila sam njegove stand up komedije na koje sam išla svake nedjelje i to mi je bilo kao antidepresiv. Odavno se nijesam tako ismijala.
Vaše vokalne sposobnosti su pobijedile predrasude. O Vašem glasu se piše i priča, koliko ovaj šou utiče na Vašu karijeru?
– To mi je bio cilj. Kao da sam pobijedila. Ova emisija je možda najbolji PR u mom životu. Ovdje je sve fokusirano isključivo na glas, kvalitet i performans.
I te kako utiče. Tri godine sam bila van svih estradnih dešavanja jer sam se preselila u Belgiju. Ovo mi je bila idealna prilika da se vratim svom poslu, a u planu je i album.
Da li je nakon nastupa u TLZP-u bilo ponuda za pjesme i nastupe?
– Da. Imam ponude i za jedno i za drugo. Još tražim prave pjesme jer želim da snimim nešto drugačije nego prije. Mnogo stvari se promijenilo otkada sam bila u TLZP-u. Prava stvar u pravo vrijeme.
Kako ste odlučili da budete dio TLZP-a s obzirom da su Vam suprug i ćerka u Belgiji? Koliko ste se puta vidjeli tokom prethodnih mjeseci?
– Veoma sam posvećena porodici, tako da su i suprug i ćerka Nikolina smatrali da treba nešto da uradim i za sebe, da izađem iz kuće i radim ono što volim i u čemu sam najbolja. To je bila stvar dogovora. Za tri mjeseca smo se vidjeli samo četiri-pet puta. Razdvojenost mi je veoma teško padala. Nikolina ima 14 godina i veoma sam ponosna na nju. Ona je nešto najbolje što mi se desilo u životu.
Ima li Nikolina predispozicija da naslijedi mamu?
– Ima sluha, nekad je pjevanje zanima, nekada ne… Ja bih voljela da se fokusira na školu, a da se muzikom bavi iz hobija. Dobar je đak, najbolja u razredu.
Šta Džunior Džek i Nikolina kažu o Vašim nastupima?
– Mnogo im se dopadaju, posebno imitacije Nine Simon i Sema Smita. Obožavali su da gledaju šou i svake nedjelje su u 21 čas bili ispred televizora.

Gracija br. 80

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO