NaslovnicaNaše pričeKIC pop hor pjeva Uz Maršala Tita

Iz iste kategorije

KIC pop hor pjeva Uz Maršala Tita

 

 

Iz hora podsjećaju da su i Tito i Jugoslavija neizostavan dio naše slavne slobodarske prošlosti 20. vijeka, a Tito – simbol antifašističkog pokreta, 35 godina predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, predsjednik Saveza komunista Jugoslavije i vrhovni komandant Jugoslovenske Narodne Armije.

Pjesma “Uz maršala Tita”, inače je izvedena prvi put u novembru 1943. godine na Drugom zasijedanju AVNOJ-a. Za tu pjesmu tekst je napisao književnik Vladimir Nazor, muziku dirigent i kompozitor Oskar Danon. Dirigentica KIC pop hora je Petra Ivanović, a menadžerka hora Snežana Burzan potpisuje ideju i realizaciju ovog muzičkog spota. Montažer je Nemanja Dragović.

Više od 30 članova ovog jedinstvenog i veoma popularnog hora, različitih profesija i generacija, okupilo se, virtuelno, iz svojih domova, želeći da i na ovaj način daju doprinos kako godišnjici Titove smrti tako i višegodišnjem horskom angažmanu na širenju i popularizaciji ideja antifašizma.

Podsjetimo da je KIC pop hor za tri godine postojanja, pod okriljem NVU Kutak,  priredio više od 20 koncerata ili nastupa partizanskog i antifašističkog repertoara iz projekta “Bez dileme – antifašizam”, kako u zemlji na trgovima ili salama: Podgorice, Tivta, Herceg Novog, Bara, Pljevalja, Nikšića, Danilovgrada i dr, tako i u regionu, u Sarajevu, Prijepolju i nezaboravni spektakl u prepunoj Kombank dvorani prošlog oktobra  za Dan oslobođenja Beograda.

Hor je 29. novembra 2018. godine objavio svoj prvi muzički spot “Bilećanka”, a prošlog decembra snimio je povodom 75 godina od oslobođenja Crne Gore drugi muzički spot za jednu od najljepših crnogorskih partizanskih pjesama “Teče Tara”.

KIC pop hor je dobitnik Povelje Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u našoj državi (maj 2018).

 

Ostanite doma i uživajte i u njihovom izvođenju pjesme “Uz maršala Tita”

Nedavno objavljeno