Knjižara Karver

U nedelju 12.aprila 2020. godine navršilo se 15 godina od kada je u Banji u Podgorici, otvorena knjižara Karver. Trudili smo se da budemo dostupni, otvoreni I požrtvovani. Samo nedeljom nismo radili sve ove godine, samo pola godine ukupno,knjižara nije bila otvorena za sve kojima je važno stvarlaštvo i vrijeme provedeno uz obalu Ribnice sa, “u pozadini” i danas jedinstvenom ponudom knjiga crnogorskih i izdavača iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije.

Mnogo je podataka o programima, festivalima, manifestacijama, koncertima, promocijama, mnogo je imena autorki i autora, studenata, učenika, prevodilaca, vrtića, izdavača, dizajnera, prijatelja, partnera i sponzora, medija i svih gradskih službi, ambasadora, turista koji su učinili razlog da bilježimo. Neprekidno u komunikaciji radi promocije knjige i književnosti, stvaralaštva sa čitaocima, stvaraocima, izdavačima, sa saradnicama i saradnicima na programima, poslovnim partnerima, školama i institucijama od 2005. godine. Gotovo da nema imena autorke i autora iz Crne Gore i iz regije književnog djela, filmskog, pozorišnog, koji nije u našoj kulturi kroz programe i na prepoznatljiv način postalo dio svakodnevice, zahvaljujući i saradnji sa gotovo svim institucijama kulture i obrazovanja, izdavačima u Crnoj Gori u regionu, Evropi.

Knjižara Karver su godine rada na osnovnim djelatnostima knjižare, uslugom i prometom knjiga i na projektima koji su realizovani svakodnevno zahvaljujući brojnim mladim ljudima obrazovanim za različite oblasti znanja – jezik, književnost,dizajn, ekonomiju, pravo, produkcije, umjetničkim zanatima i zahvaljujući početnoj i stalnoj podršci Glavnog grada Podgorica, Ministarstva kulture, ambasadama u Crnoj Gori, fondacijama domaćim i stranim, A.D. Plantažama 13. Jul, privrednim društvima koja su cijelo vrijeme bili velika podrška i imali razumijevanje za tržišne neokolnosti u kojima se bavimo promocijom stvaralaštva, obrazovanja i znanja.

Zahvaljujemo medijima u Crnoj Gori na podršci, ona je bila presudno važna za djelatnost kojom se bavimo.

Nastavljamo planom programa u posebnim okolnostima koji ne možemo ostvariti bez podrške. Nadamo se da ćemo se i oglasiti uskoro tim povodom.

Do tada obilje informacija, priča, audio poezije i proze, intervuja, snimaka programa festivala nalazi se na web stranicama :

Informacije o knjižariwww.karver.org

O Međunarodnom književnom festivaluwww.odaklezovem.net

Poetika zemlje – Moja Crna Gora www.poetikazemlje.me

Najbolja kratka priča – Vranacwww.vranacpriče.me

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...