“Kodio” donirao 50 tablet računara Gimnaziji “Slobodan Škerović”

Bivši gimnazijalci obezbijedili vrijednu donaciju za nastavu putem elektronske platforme

Podgorička kompanija za razvoj softvera “Kodio“ čiji menadžment čine bivši učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“, donirala je ovoj obrazovnoj ustanovi 50 tablet računara koji će biti korišćeni za rad od kuće, tokom nastave putem elektronske platforme.

Donacija je vrijedna 8,3 hiljade eura a obezbijeđeno je 50 Samsung tablet računara.

Izvršni direktor kompanije za softverski inženjering Saša Šćepanović i suvlasnik Vladimir Perunović uručili su donaciju direktorici Gimnazije Zoji Bojanić Lalović. Sva tri vlasnika kompanije “Kodio” – Šćepanović, Perunović i Blažo Đukanović su bivši učenici Gimnazije.

“Gimnazija je lider u mnogim nastavnim trendovima i naročito prednjači u praćenju digitalnih trendova. Budući da smo bivši gimnazijalci, nismo se dvoumili u vezi ove podrške, naročito imajući u vidu podatak da neki od učenika nisu imali adekvatan uređaj da prate nastavu putem platforme”, rekao je Šćepanović.

Radi se o veoma kvalitetnim tablet računarima, odličnih tehničkih karakteristika. Uređaji imaju mogućnost da pored WiFi, internetu pristupe i putem mobilne mreže, čime se omogućava pristup nastavnoj platformi Gimnazije sa bilo kog mjesta u Crnoj Gori.

Gimnazija je organizovala komunikaciju učenika i profesora putem elektronske platforme kako se ne bi gubio kontinuitet u nastavi tokom perioda primjene epidemioloških mjera, a podrška odgovornih privrednih subjekata od posebnog je značaja za primjenjivost rješenja na sve učenike u Crnoj Gori.

Direktorka Bojanić Lalović je istakla da je vrijedna donacija vrlo značajna jer će 50 učenika dobiti mogućnost za kvalitetno praćenje nastave.

“Donacija je još važnija jer dolazi od bivših učenika, i kolega. Ona predstavlja kontinuitet podrške bivših gimnazijalaca, koja je već na neki način postala tradicija. To je poseban odnos škole i njenih učenika koji se nikada ne raskida”, istakla je direktorica Bojanić Lalović.

Foto: “Kodio“

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...