Kompanija m:tel proslavila 14 godina uspješnog poslovanja

Cilj je zadržati lidersku poziciju na tržištu Crne Gore i imidž digitalnog lidera

Prije tačno 14 godina kompanija m:tel je ušla na tada već zasićeno tržište telekomunikacija u Crnoj Gori. Niko nije očekivao da će za veoma kratak period od samo pola godine osvojiti 20% tržišnog učešća i signalom pokriti veliki dio naseljenog područja Crne Gore. Podaci nadležne Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore pokazuju da m:tel već nekoliko godina drži lidersku poziciju na polju mobilne telefonije u Crnoj Gori, kao i kablovske televizije. Ponosni na postignuti rezultat, u m:tel-u ističu da su prvi operator u Evropi koji je došao na tržište kao treći, a uspio da uzme prvo mjesto u ova dva bitna segmenta. Naravno, veliki je uspjeh biti lider u jakoj konkurenciji.
Od svog ulaska na tržište Crne Gore do danas m:tel je realizovao više od 300 miliona eura investicija. Najznačajnija ulaganja su bila, naravno, u mobilnu mrežu, gdje su za veoma kratak period obezbijedili pokrivenost gotovo cijele teritorije Crne Gore. Od 2015. su ušli na tržište kablovskih usluga i kroz greenfield projekat uspjeli da pokriju preko 90% stanovništva kablovskom mrežom. Značajne investicije opredjeljuju i za digitalne servise i za razvoj potpuno novih usluga.


I dalje raste udio m:tel-a na tržištu telekomunikacija, pa na kraju juna 2021. market share u mobilnoj telefoniji iznosi 34,66. Pored stalnog rasta broja korisnika u svim segmentima, ostvaren je i rast u prihodima od korisnika za prvih pet mjeseci u odnosu na isti period prošle godine, i to najznačajnije u prihodima od fiksne telefonije 15%, prihodima od kablovskog interneta 14% i prihodima od postpaid korisnika za 6%.
I u godinama globalne krize m:tel nastavlja sa strategijom razvoja, pa investiciona ulaganja u prvih pet mjeseci 2021. iznose više od 11 miliona eura, dok je do kraja godine planirano da ukupne investicije budu veće od 21 milion eura.
M:tel od samog osnivanja prati visoke profesionalne i etičke standarde i vodi brigu o zajednici, zbog čega je društveno odgovorno poslovanje veoma važan segment korporativne strategije. Kao odgovoran i aktivan član zajednice unutar koje posluje, m:tel je pomagao različite oblasti života značajne za crnogorsko društvo. Svake godine veliki dio sredstava, u novcu, proizvodima i uslugama, odvaja se za podršku kulturi, nauci, zdravstvu, sportu i drugim aktivnostima važnim za razvoj civilnog društva, a tako će nastaviti i ubuduće, naravno, kažu u m:tel-u.
Pored brige o korisnicima, kao i zajednici u kojoj m:tel posluje, briga o zaposlenima je strateško opredjeljenje kompanije, pa pored ostalih aktivnosti, svake godine menadžment kompanije bira i nagrađuje najbolje radnike u pojedinačnim sektorima i službama. Ove godine titulu najboljih ponijeli su: Milivoje Kovačević, Željko Jelić, Semir Tuzović, Tomica Radulović, Dragan Lukovac, Anđela Šofranac, Dragana Jevrić, Nada Vuković, Brankica Žujović, Saša Škuletić, Jelena Đurković, Marija Bulajić, Željka Jeremić, Miloš Popović, Milanka Jočić, Hajrudin Kočan, Nikola Labović, Vladimir Vujačić, Milica Zarubica, Marija Šuković, Bojana Maraš i Ana Martinović. Predsjednik Odbora direktora m:tel-a Vladimir Lučić i izvršna direktorica m:tel-a Tatjana Mandić uručili su im prigodne nagrade na prigodnoj internoj svečanosti.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...