spot_img

Kompanija One: “Sat za našu planetu” je sat koji podsjeća da se svi drugi sati i izbori broje

“Sat za našu planetu“ prilika je da, isključivši svjetla makar nakratko, pokažemo da nam je zaštita prirode važna i da svaki pojedinac može doprinijeti kolektivnoj snazi. Uvijek na strani prirode, kompanija One uvijek  je dio i ove inicijative koja, kako kažu, uvijek jasno pokaže da su naši izbori važni

spot_img

“Milioni širom svijeta na ovaj dan isključe svjetla na jedan sat u želji da pokažu da postoji svijest o tome da planetu moramo zaštiti, jer toliko je važna moć koju imamo kada smo zajedno. Kao kompanija koja je posvećena zelenim politikama, pored drugih inicijativa koje baštinimo godinama i koje tek planiramo za budućnost, uvijek smo tu da ovim simboličnim gestom pokažemo da nam je stalo i da smo spremni da to  pokažemo i djelima“, kazali su u kompaniji One Crna Gora.

Baš kako to čini već 15 godina podržavajući inicijativu koju organizuje Svjetski fond za prirodu (WWF), kompanija One će i ovog 23. marta, tačno u 20.30, isključiti svijetla u upravnoj zgradi u Podgorici i poslovnicama širom Crne Gore.

“Što ako sat vremena nije samo sat, nego iskra koja nam je potrebna za promjenu? To je sat koji nas podsjeća da se svi drugi sati broje“, prenijela je kompanija One poruku sa zvanične stranice https://www.earthhour.org/.

Apelovali su da naši svakodnevni izbori doprinose zaštiti životne sredine i da je baš svaki važan. Ova kompanija to već godinama pokazuje koristeći isključivo papirne kese u svojim poslovnicama, reciklirajući, te nudeći svojim korisnicima da to učine sa telefonima koje žele da zamijene. U želji da ojača svoju poruku o nenadoknadivoj šteti koju plastične kese nanose planeti, nedavno se pridružila inicijativi koja je promovisala poruku da je ceger sjajan izbor za kupovinu.

-

”Priključimo se svi Satu za planetu i budimo zajedno dio najvećeg volonterskog ekološkog pokreta na svijetu!”, poručili su u kompaniji One.

Kroz svoje kompanijske vrijednosti, ali i konkretno činjenje, ona već godinama praktikuje poslovanje i ponašanje zaposlenih koje je u potpunosti usklađeno sa zelenim politikama. Kroz decenije se ovaj sistem razvijao i unapređivao, a samo neke od aktivnosti podrazumijevaju stalnu edukaciju zaposlenih, upotrebu papirnih kesa u poslovnicama, reciklažu starih uređaja i otpada, itd.

Kompanija One posebno je ponosna na svoje učešće u projektu Spectro Solutions čiji sistem predstavlja tehnološko dostignuće i alat koji može značajno doprinijeti bezbjednosti šuma, prirode i zajednice jer omogućava brzu detekciju požara i automatizovano obavještavanje nadležnih službi. Ovaj sistem postavljen je na poluostrvu Luštica, kao i na brdu Gorica, gdje zahvaljujući ovom softverskom rješenju prošlog ljeta nije bilo požara.

Kompanija One je već osam godina sertifikovana po ISO 14001 standardu, što znači da su njene procedure zaštite životne sredine u potpunosti usklađene sa međunarodnim propisima kojima se uređuje ova oblast.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO