Nedavno objavljeno

Komunikacija sa bivšima

Komunikacija s bivšim ljubavima nikad nije jednostavna, ali je ponekad nužna zbog različitih razloga. Terapeutkinja Kristina Galager savjetuje kako da komunikacija bude funkcionalna, ali ne i prebliska.

– Ako morate da razgovarate, a razgovor skrene na poznati teren ljutnje i optuživanja, brzo završite razgovor. Neka bivši dobro zna da više ne može da vas odvuče na to “tamno mjesto”.

– Komunikaciju svedite na minimum. Najbolje je da komunicirate porukama i e-mailovima koji su sasvim dovoljni za eventualne dogovore oko djece ili nečeg drugog.

– Nemojte da njegujete pretjerano blizak odnos. Uvijek se najavite prije posjete, a ponašajte se kao što biste se ponašali da idete kod nekog od svojih poznanika. Budite pristojni i pomalo rezervisani.

– Zapamtite da više niste supruga/suprug. Ako vas slučajno nazove i traži da mu pomognete oko nečega, pristojno predložite da pomoć potraži od nekog drugog.

– Ako je komunikacija između vas i bivšega dobra, pripazite kako će to izgledati vašem novom partneru. Neka vam novi partner uvijek bude na prvom mjestu.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti