spot_img

Kako ljeti uništavamo kosu

spot_img

U njezi kose ljeti najčešće griješimo zato što je ne štitimo od štetnih sunčevih zraka. Na kosu bi trebalo nanijeti i sredstvo za njegu kako bismo joj osigurali sve potrebne hranjive sastojke. Redovno kosu treba hraniti maskama, balzamima i uljima koji djeluju obnavljajuće. Kako bi kosa tokom ljeta bila što ljepša i zdravija, najbolje je izbjegavati peglu za ravnanje, figaro ili bilo kakve električne uvijače za kosu.
Nakon izlaska iz mora obavezno isperite kosu čistom vodom i nanesite njegujući regenerator, po mogućnosti onaj koji se ne ispire, ili masku. Najbolje je pustiti kosu da se prirodno osuši. Osobama s nešto rjeđom kosom savjetuje se da ne zanemaruju vlasište. Svakako ga zaštitite jer može izgorjeti pod snažnim sunčevim zrakama. Jedan od načina zaštite je da kremu s visokim zaštitnim faktorom pomiješate s vodom i nanesete na vlasište prije izlaska na sunce. I ne zaboravite da šeširi i kape takođe štite vlasište i kosu od sunca, a savršen su modni dodatak.
Često smo u dilemi treba li farbati kosu prije odlaska na more ili nakon povratka. Ako se odlučite na bojenje kose tokom ljeta, to treba da učinite 7 do 14 dana prije izlaganja suncu kako biste spriječili da boja dodatno izblijedi. Poželjno je svakodnevno nanositi šampon, masku i sprej iz linije za njegu obojene kose. Nakon povratka s odmora njegujete kosu specijalnim tretmanima za dubinsku njegu.

Spas za kosu

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO