Kraljica Elizabeta pokradena

Kraljica Elizabeta druga doživjela je neprijatnost nedavno, kada ju je jedan od sluga pokrao. Naime 37-godišnji Adam Kanto odvažio se, te je odlučio da ukrade određene predmete iz palate, zbog toga je drakonski kažnjen, a sada je otkrio zašto se odlučio na takav korak.

Adam Kanto, radnik u Bakingemnskoj palati dobio je osam mjeseci zatvora na sudu u Londonu, nakon što je priznao da je iz kraljevskog dvora ukrao niz predmeta i dio njih prodao je na eBayu. Kanto je u kraljičinoj rezidenciji kao jedan od zaposlednih u ‘sektoru ishrane’ radio pet godina, a krađe zbog kojih je osuđen dogodile su se u periodu od novembra 2019. do avgusta 2020. godine. Uhapšen je krajem decembra.

Kako izvještavaju britanski mediji, on je ukrao veliki broj stvari, a dio njih policija je pronašla i u njegovoj sobi u Rojal mewu gdje žive radnici dvora.

Među pomenutim predmetima nalaze se službene, potpisane fotografije princa Harija, princa Vilijama i Kejt Midlton, te foto album s kraljevskog banketa povodom posete američkog predsjednika Trampa.

Tokom vanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, kada je bio raspoređen i na druge dužnosti omogućile su mu pristup kancelarijama kojima inače ne bi imao pristup, te mu je tako znatno olakšan posao

Kanto je takođe priznao kako je otuđio i nekoliko ordena, broš, dva zlatna lanca za džepne satove, limitirano izdanje džepnog sata po narudžbi Palate, Tifanijumsku srebrnu olovku, svilene pidžame, manžetne te slavni Samsungov mobilni napravljen posebno za princa Endrua koji opsuju kao ‘prvi preklopni telefon na svijetu’.

Pomenuti telefon Kanto je prodao za nekoliko stotina dolara. Tužilac je istakao kako je vrijednost ukradenih stvari između 14.000 i 150.000 euvra. Osramoćeni radnik čiji je dosije do sada bio besprekoran, na krađe se odlučio zato što je upao u dugove, a palata za sada nije komentarisala slučaj.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...