Kreativnost je najvažniji segment u razvoju novih, originalnih ideja i rješenja i pokretačka snaga svakog društva

Kreativnost je najvažniji segment u razvoju novih, originalnih ideja i rješenja i pokretačka snaga svakog društva, naglašeno je danas na sastanku Savjeta Nacionalne konferencije “Vrijeme kreativnosti”.

spot_img
Sastanku su prisustvovali članovi Savjeta, ministarka kulture i medija Maša Vlaović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, ministar ekonomije i razvoja turizma Goran Đurović, stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Daniela Gašparikova i programski menadžer konferencije Velibor Zolak.
Na sastanku je bilo riječi o programu konferencije, tehničkim i logističkim pitanjima, te o cilju konferencije, koji se ogleda u omogućavanju većeg stepena klasterskog povezivanja, podsticanju i uspostavljanju inovacionih sistema, tehnoloških inovacija i preduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama i povezanim djelatnostima.
Ministarstvo kulture i medija, kao organizator u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva ekonomije i razvoja turizma, nastoji da u daljem periodu aktivno radi na adekvatnoj valorizaciji sektora kreativnih industrija, te da svim kreativcima obezbijedi održiv insitucionalni okvir djelovanja kroz administrativno jačanje, uključivanjem lokalne zajednice, umrežavanjem i integracijom kulturnih i kreativnih industrija u sve aktivnosti društva.
“Sektor kreativnih industrija razvijamo sa ciljem objedinjavanja kreativnih napora u pronalaženju i primjeni mehanizama revrednovanja savremenog stvaralaštva i kulturne baštine.”, istakla je na sastanku ministarka Vlaović.
Podsjećamo, prva Nacionalna konferencija pod nazivom “Vrijeme kreativnosti”, održaće  se 27. i 28. januara u Kotoru i okupiće preko 50 referentnih kreativaca, kreativnih preduzetnika, eksperata i djelatnika u javnim oblastima, kako iz Crne Gore tako i iz regiona.
Panel diskusije, okrugli stolovi, radionica koja će upoznati učesnike sa tehnikama kreativnosti i prezentacije uspješnih kreativnih gradova, kompanija, projekata, i produkata, održaće se u prostorijama Kreativnog haba u Starom zatvoru i crkvi Sv. Duha u Kotoru.
Kompletan tok konferencije prenosiće se posredstvom live streaminga, a prisustvo konferenciji biće moguće samo uz prethodnu registraciju koja se može izvršiti na sajtu www.vrijemekreativnosti.me

Možda vas zanima

spot_img

NEDAVNO OBJAVLJENO