spot_img

Krediti za penzionere sa plaćenom polisom osiguranja

spot_img

Erste banka penzionerima nudi novu vrstu kredita, kredit sa plaćenom polisom osiguranja tokom cijelog perioda otplate kredita, u povećanom iznosu do 20.000 eura, sa rokom otplate do 120 mjeseci i uz niže kamatne stope. Kamatna stopa za kredite u iznosu od 15.000 do 20.000 eura iznosi 7,99%, a 8,49% za iznos kredita niži od 15.000 eura. Polisa osiguranja, koju plaća banka, obavezna je za kredite iznad 10.000 eura čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika, kao i za sve kredite iznad 6.000 eura sa konačnom otplatom od 70. do 75. godine. Sredstva obezbjeđenja kredita su polisa osiguranja (besplatna za korisnika kredita za sve iznose do 20.000 eura), administrativna zabrana i mjenica. Kredit se odobrava penzionerima koji primaju penziju na računu u Erste banci ili preusmjere primanja na račun u Erste banci. Jednokratna naknada za obradu kredita iznosi 1%-1,5%. Ova vrsta gotovinskog kredita za penzionere namijenjena je tekućoj potrošnji ili refinansiranju obaveza u drugim finansijskim institucijama. Osim što mogu refinansirati postojeće obaveze, shodno svojim potrebama i bonitetu, korisnici kredita sa plaćenom polisom mogu dodatna sredstva podići u gotovini. Nakon potvrde da klijent može biti primljen u osiguranje, penzioner može dobiti sredstva iz kredita na svoj račun u Erste banci u roku od 24 časa. Povećanjem maksimalne visine kredita sa 15.000 na 20.000 eura, otvorene su nove mogućnosti, naročito za mlađe kategorije penzionera ili za penzionere sa iznadprosječnom visinom penzije.
“Očekujemo da klijentima naročito zanimljiva bude kamatna stopa na ovu vrstu kredita u Erste banci, a koja je niža i do 2% u odnosu na aktuelne tržišne kamatne stope koje važe za kredite sa sličnim modelom, uz polisu osiguranja”, rekao je direktor Sektora stanovništva u Erste banci, Relja Đurović.
Svim novim klijentima uz ove kredite, banka nudi besplatno Mastercard debitnu karticu, vezanu uz račun na koji primaju penziju, uz koju mogu bez dodatnih troškova plaćati i ostvariti popuste na oko 400 prodajnih mjesta širom Crne Gore, te bez provizije podizati gotovinu na bankomatima Erste i Sparkasse grupe u zemlji i regionu.
U filijalama Erste banke mogu se ugovoriti i različite vrste osiguranja, zahvaljujući ugovorima o saradnji s osiguravajućim kućama. Klijenti mogu ugovoriti sve vrste riziko polisa koje banka koristi kao sredstvo obezbjeđenja, kao i druga životna i neživotna osiguranja koja se prodaju nezavisno od kredita.
“Za pojedine osiguravajuće proizvode smo za klijente obezbijedili i posebne uslove, kao što su Senior polise, koje penzioneri najčešće ugovaraju. Vjerujemo da će prodaja osiguravajućih proizvoda kroz mrežu filijala banaka u budućnosti biti još popularnija i masovnija, te posebnu pažnju posvećujemo ovom segmentu poslovanja”, kaže zamjenica direktora Sektora stanovništva, Danijela Vukoslavović.
Osim kredita sa plaćenom polisom osiguranja, u Erste banci penzioneri mogu zatražiti i gotovinske kredite uz hipoteku kao obezbjeđenje u maksimalnom iznosu od 150.000 eura, sa rokom otplate do 240 mjeseci i sa kamatnom stopom od 6,25% nominalno.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO