spot_img

Kristina Miljenović: Trud se isplati

spot_img
“Moj moto je Ne odustaj od svojih snova”

U godini za nama talentovana gitaristkinja iz Kotora Kristina Miljenović (14) osvojila je devet nagrada. Njen najveći uspjeh je drugo mjesto na prestižnom evropskom takmičenju Alirio Diaz – International guitar festival Rust 2020. u Austriji, a Kristina je jedina iz Crne Gore koja se okitila nagradom. “Ni u snu nisam mogla da sanjam da će mi ova godina u doba korone biti ovako uspješna. Dok su svi čekali da 2020. što prije prođe, meni će ostati u lijepom sjećanju. Pamtiću je po nagradama, diplomama, objavama u medijima. Po prvom solističkom koncertu u Kulturnom centru Kotor. Osjećam se srećno”, kaže Kristina i dodaje da iza svake osvojene nagrade stoje veliki trud, rad i vježbanje dva do tri sata dnevno. “Zatim, putovanje na festivale i odlazak na privatni master class kod poznatih profesora van Crne Gore. Radila sam sa mnogim velikanima gitare i veoma sam ponosna na to. Svaki trud se isplati. Shvatila sam da samo učenjem i radom mogu se postići dobri rezultati. Put me vodi dalje u srednju muzičku školu, pa na muzičku akademiju van Crne Gore. Želja mi je da budem profesor gitare i koncertni umjetnik”, iskrena je Kristina, koja nikada nije imala dilemu o životnom i profesionalnom putu. “Muzika je moj izbor. Kada sam imala šest godina krenula sam u pripremni razred Muzičke škole Vida Matjan. Pjevali smo i učili o instrumentima. Birali smo instrument koji ćemo svirati. Odabrala sam gitaru, pokazalo se da nisam pogriješila. Volim gitaru. Svuda je možete ponijeti sa sobom, popularan je instrument u društvu. Ljubav prema gitari i snažan vjetar u leđa dao mi je moj prvi profesor Dražen Joković kod koga sam bila tri godine u klasi. Zahvalna sam mu na znanju i pomoći koje mi je pružio.”
Pored brojnih obaveza koje iziskuje muzika, Kristina uspijeva da završi i redovne školske obaveze. “Važna je dobra organizacija. Moja porodica je uvijek uz mene i to mi je veoma bitno. Mama mi je velika podrška. Ništa mi nije teško, nagrade su mi i potvrda i motivacija. Iza sebe već imam 20 osvojenih nagrada. Ne odustaj od svojih snova – to je moj moto. Imam vremena i za druženje. Volim da sam okružena ljudima koji dijele moju ljubav prema muzici.”


Kristina je 2017. izabrana za Miss Crne Gore i Miss talenta, u uzrastu od 10 do 13 godina. Predstavljala je Crnu Goru na Svjetskom takmičenju ljepote i talenta Little Miss & Mister World u Turskoj. Osvojila je lente Photomodel of the Universe i Best of the Best, što doživljava kao lijepo i nezaboravno iskustvo. (M. Strugar/Foto D.M.)

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO