spot_img

KRŠ Produkcija: Floating Bastard, Braća Burazeri i Nikša Vukša u holu Elektrotehničkog fakulteta

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata, koji se tradicionalno obilježava 17. novembra, KRŠ Produkcija u saradnji sa NVO Studentski kulturni centar i Nikšićkim pivom organizuje bogat kulturno-edukativni program pod nazivom “The UniverCity 2”.

spot_img

Raduje nas što smo uspjeli da izložbu donesemo u jedan nekonvencionalan “galerijski” prostor i oplemenimo ga radovima vodećih imena regionalne scene kada su u pitanju grafički dizajn i oblast kreativnih industrija.”, poručili su predstavnici KRŠ Produkcije.

Otvaranje izložbe biće upriličeno 15.11. U 20 časova u holu Elektro-tehničkog fakulteta UCG, a svoje radove ljubiteljima umjetnosti predstaviće Floating Bastard (BG), Braća Burazeri/Dechko Tzar (BG) i Nikša Vukša – NVAtelier (ST).

Marko Vuleta – Đukanov aka FloatingBastard bavi se dizajnom više od decenije, a izbor radova koje će predstaviti publici čine plakati za klupske večeri nekih od najpoznatijih svjetskih klubova iz Amsterdama, Berlina, Pariza i Londona. Sarađivao je sa brojnim umjetnicima kao što su Vladimir Ivkov, Larry Heard, Tommy Mandela, Red Axes, Interstellar Funk, etc.

Nikša Vukša jedan od najreferentnijih dizajnera na alternativnoj i nezavisnoj klupskoj sceni u Hrvatskoj i regionu. Vukša pripada grupi dizajnera koji su oblikovali i trenutno oblikuju kulturnu i nezavisnu kulturnu scenu u Hrvatskoj. HNK Split, Gradsko kazalište lutaka u Splitu, Klub Kocka, Adriatic Social Club samo su neki od projekata koje umjetnik bilježi u svojoj biografiji.

Braća Burazeri/Dechko Tzar dolaze iz Beograda, a bave se brendiranjem, kreiranjem vizuala za muzičke događaje, kao i modnim dizajnom. Njihov rad prepoznat je u sektoru kreativnih industrija u regionu.

-

Izložba se realizuje u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, a biće otvorena za javnost do 18.11.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO