KRŠ Produkcija: Podgorica je The UniverCity!

Sinoć je u holu ETF-a svečano otvorena kolektivna izložba postera regionalnih umjetnika Floating BSTRD (BG), Braća Burazeri/Dechko Tzar (BG) i Nikša Vukša - NVAtelier (ST).

Otvaranjem izložbe zvanično je počelo drugo izdanje petodnevnog festivala pod nazivom The UniverCity u organizaciji KRŠ Produkcije.

Prisutnima su se obratili predsjednik Studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević, predstavnik KRŠ Produkcije Aleksandar Cuca i umjetnik Marko Vuleta Đukanov – Floating BSTRD.

Vukčević je čestitao svim studentima obilježavanje Međunarodnog dana studenata, te istakao da bolje sjutra nije ostvarivo bez progresivne i proaktivne studentske populacije koja je spremna da se nosi sa izazovima savremenog društva.

“Pred nama je zajednička misija da učinimo studentsku populaciju kategorijom stanovništva čiji se glas i čiji se interesi poštuju, te zato ohrabrujemo studentski aktivizam, uključenost u društvene procese i društveni život, i pozivamo sve strukture društva da pruže podršku mladima.”, istakao je Vukčević.

“Vođeni idejom stvaranja inovativnog prostora za sve generacije sa fokusom na mlade ljude, organizovali smo niz kulturno-edukativnih aktivnosti u sklopu projekta pod nazivom “The UniverCity 2”. Povjerenje koje smo stekli nakon realizacije prvog The UniverCity projekta, 2019. godine nastojimo da opravdamo i ovog puta, a Podgoricu nastojimo da predstavimo kao respektabilan i kreativan univerzitetski omladinski centar regiona.”, kazao je Aleksandar Cuca u svom obraćanju.

Marko Vuleta Đukanov, zahvalio se organizatorima na pozivu i pozvao prisutne da prisustvuju masterclass predavanjima, gdje će imati priliku da vode konstruktivne razgovore sa umjetnicima koji su svoje radove izložili na izložbi.

U okviru Masterclass predavanja svi zainteresovani će imati priliku da potpuno besplatno čuju dizajnere Floating Bastard, Braća Burazeri/Dechko Tzar  i Nikša Vukša – NVAtelier, kao i Miloša Ekića i Antonija Živkovića (pRodaKŠn) i Nikolu Delibašića i Lada Raičkovića (Electronic Music Production).

Predavanja će se održati u CKZ Ribnica 16. i 17. Novembra, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na linku: https://beacons.ai/krs.produkcija

Organizacija festivala se realizuje u saradnji sa NVO Studentski kulturni centar i Nikšićkim pivom, a realizaciju likovnog dijela programa podržao je Centar savremene umjetnosti Crne Gore.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno