KRŠ Produkcija: Podgorica je The UniverCity!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata, koji se tradicionalno obilježava 17. novembra, KRŠ Produkcija u saradnji sa NVO Studentski kulturni centar i Nikšićkim pivom organizuje bogat kulturno-edukativni program pod nazivom “The UniverCity 2”.

“Kroz ovaj događaj nastojimo da učinimo Podgoricu katalizatorom pozitivnih promjena na savremenoj kulturnoj sceni Crne Gore.”, poručuju predstavnici KRŠ Produkcije.

“Vođeni idejom stvaranja inovativnog prostora za sve generacije sa fokusom na mlade ljude, došli smo na ideju da organizujemo i realizujemo inovativne kulturno-edukativne projekte. Povjerenje koje smo stekli nakon realizacije prvog The UniverCity projekta, 2019. godine nastojimo da opravdamo i ovog puta.”, kazali su organizatori ove manifestacije.

Ovogodišnji program trajaće u periodu od 15.11. do 19.11. i podijeljen je u 4 segmenta.

Manifestacija će započeti 15.11. otvaranjem izložbe regionalnih referentnih umjetnika na polju grafičkog dizajna u holu Elektro-tehničkog fakulteta UCG, a svoje radove ljubiteljima umjetnosti predstaviti će Floating Bastard (BG), Braća Burazeri/Dechko Tzar (BG) i Nikša Vukša – NVAtelier (ST).

Centralni dio programa čini muzički spektakl koji će se realizovati 18. i 19. novembra.

Prve večeri muzičkog programa 18.11. u dvorani Univerziteta Crne Gore publika će imati priliku da uživa u produkciji svjetski poznatih imena elektronske muzike – Jimi Jules i Gerd Janson, uz tradicionalnu lokalnu podršku – Gile RZ i Sen Oliver.

Zatvaranje festivala realizovaće se naredne večeri u holu zgrade ETF-a, gdje će za “samo” 500 ljubitelja elektronskog zvuka muziku servirati Paramida koja dolazi iz Berlina – evropske underground prijestonice.

Edukativni segment programa pratiće serija od pet masterclass predavanja koji će se održati 16. i 17. novembra u multimedijalnoj sali CKZ Ribnica.

U okviru Masterclass predavanja svi zainteresovani će imati priliku da potpuno besplatno čuju dizajnere Floating Bastard, Braća Burazeri/Dechko Tzar i Nikša Vukša – NVAtelier, koji su svoje radove predstavili na likovnom dijelu programa. Pored njih, na predavanjima će govoriti i Miloš Ekić i Antonije Živković (pRodaKŠn) i Nikola Delibašić i Lado Raičković (Electronic Music Production).

Besplatni dio programa privešćemo kraju sa tribinom na temu “Nelagodnost u kulturi – Kako alternativno djelovati kada sistem ne prepoznaje važnost umjetničkog stvaralaštva i nezavisne produkcije”. Tribinu će moderirati Brano Mandić, a gostovaće producentkinja Ana Janković i vizuelni umjetnik Srđa Dragović.

Ulaznice za događaj se mogu kupiti online i na prodajnom mjestu Kafoteka, dok se prijave za masterclass predavanja, zbog ograničenog kapaciteta, mogu izvršiti putem web platforme.

Sve informacije o događaju, ulaznicama i prijavama nalaze se na linku:

https://beacons.ai/krs.produkcija

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno