KRŠ Produkcija, Studentski kulturni centar i Radio KRŠ proslavljaju Međunarodni dan studenata The UniverCity3 Festivalom

Pod prepoznatljivim sloganom "Podgorica je The UniverCity", KRŠ Produkcija, Studentski kulturni centar i Studentski radio KRŠ se pridružuju globalnoj zajednici u obilježavanju Međunarodnog dana studenata, ističući važnost obrazovanja, aktivizma i podrške mladima u postizanju njihovih ciljeva.

spot_img

Međunarodni dan studenata, koji se tradicionalno obilježava svake godine 17. novembra, predstavlja priliku za promovisanje ideja o jednakosti prava na obrazovanje, promociji kulturne raznolikosti i aktivnom učešću studenata u društvenim procesima.

U sklopu obilježavanja ovog značajnog datuma, iz KRŠ Produkcije ističu da su studenti temelj budućnosti naše zemlje, te da su njihova strast, entuzijazam i želja za znanjem neprocjenjivi.

“Kroz podršku, mentorstvo i osnaživanje mladih, mi gradimo održivu budućnost i promovišemo kreativnost i inovacije”.

Studentski radio KRŠ, kao glas mladih, svake godine se pridružuje obilježavanju ovog važnog datuma posebnom porukom podrške studentima u Crnoj Gori. Iz uredništva radija naglašavaju da kroz svoje emisije, žele da inspirišu studente da se izraze, da se angažuju i da se osnaže.

“Naša uloga je da budemo platforma za razmjenu ideja i mišljenja, te da podržimo studentske inicijative koje doprinose boljoj budućnosti”, poručili su iz Studentskog radija KRŠ.

-

KRŠ Produkcija i Studentski Kulturni Centar najavljuju treće izdanje The UniverCity3 festivala, koji će se održati od 25. novembra do 01. decembra 2023. godine. Ova multidisciplinarna manifestacija predstavlja spoj kreativnosti kroz muziku, umjetnost, izložbe, radionice i filmske projekcije.

“Sa zadovoljstvom najavljujemo The UniverCity3 Festival kao svojevrsnu proslavu kreativnosti, inovacija i studentskog duha”, kazali su iz organizacije.”Ovaj festival je prilika da se studenti i ljubitelji umjetnosti i muzike okupe, inspirišu i uživaju u raznovrsnom programu koji smo pažljivo pripremili.”

Festival će započeti spektakularnim muzičkim događajem 25. novembra u CKZ Ribnica, uz nastup jednog od vodećih imena elektronske muzike, Romana Flügela. „Očekujemo da će Flügelov set biti nezaboravan i da će pružiti publici jedinstveno iskustvo“, dodali su.

Završetak festivala, 01. decembra, obilježiće četvoročasovni muzički spektakl u Univerzitetskoj dvorani sa nastupom AME, čime će se završiti ovaj sedmodnevni događaj.

“Radujemo se što ćemo u okviru The UniverCity3 Festivala pružiti posjetiocima nezaboravno iskustvo kroz različite umjetničke forme, posebno kroz muziku.”

Ulaznice za The UniverCity3 mogu se nabaviti putem sajta fixr.co, kao i na lokacijama CKZ Ribnica i Tien caffe. Sve dodatne informacije o programu festivala mogu se pratiti na društvenim mrežama Krš Produkcije.

Realizaciju festivala su podržali Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog Grada, CKB banka, Nikšićko pivo, Knjaz Miloš.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO