spot_img

Laserska epilacija

Ovaj jednostavan, efikasan i bezbjedan način uklanjanja neželjenih dlačica je najtraženiji ovogodišnji tretman u Studiju Siriana

spot_img

Piše Majada Masarani, Studio Siriana

Laserska epilacija je najpopularniji tretman u 2023. godini u Studiju Siriana, o čemu svjedoče hiljade zadovoljnih klijentkinja i klijenata. Epilacija predstavlja najsavremeniju metodu uklanjanja neželjenih dlačica sa tijela. Prvi put laser je bio primijenjen još prije 20 godina, a u današnje vrijeme prihvaćen je kao provjerena, ispitana i sigurna metoda u kozmetičko-dermatološkoj praksi i široko se primjenjuje. Diodni laser 808nm je najmoderniji laser za trajnu epilaciju (pojavio se na tržištu 1996. godine). Američka asocijacija FDA ga je 2006. priznala kao laser za trajno uklanjanje dlaka pored Aleksandrit lasera i NdYag lasera (IPL i SHR sistemi nisu priznati od FDA). Ovim laserom se skoro bezbolno mogu tretirati svi tipovi kože i svi tipovi dlačica, čak i vrlo tanke dlake se uklanjaju aplikacijom visoke energije.
Za razliku od SHR sistema od 808nm čija se sonda sastoji od kvarc (xenon) lampe kao svjetlosnog izvora energije sa filterima za talasnu dužinu 808nm, sonda diodnog lasera ima čist koherentan svjetlosni zrak od 808nm proizveden diodama.

Laser 808 je aparat koji:

  • prodire do folikula dlake
  • trajno i uspješno vas oslobađa dlaka
  • pruža bezbolan tretman zahvaljujući specijalnoj sondi od 0.5C koji hladi kožu (dvostruko hlađenje)
  • omogućava veoma brz postupak (tretman traje od 15 do 60 minuta)

Prednosti laserske epilacije

Podrazumijeva se da je ključna prednost laserske epilacije to što dugotrajno uklanja i prorjeđuje dlačice sa različitih djelova tijela, ali laserska epilacija ima i druge prednosti, bilo da se radi o kućnom ili tretmanu u salonu. Jedna od ključnih je rješavanje problema uraslih dlaka. Veliki broj žena ima problem s urastanjem dlačica na različitim djelovima tijela, a taj problem može se javiti nakon korišćenja epilatora, žileta, ali i, u manjem procentu, nakon klasične depilacije voskom. Pored toga što urastanje dlačica predstavlja estetski problem i podrazumijeva vidljive crne tačkice i ranice nakon izvlačenja dlačica, urastanje može prerasti i u ozbiljniji problem.

Na kojim regijama se preporučuje epilacija

Tretmani laserske epilacije pogodni su i za žene i za muškarce, iako su, očekivano, žene te koje se prije opredjeljuju za ovakav vid uklanjanja dlačica. Žene se najprije opredeljuju za uklanjanje dlačica ispod pazuha, s nogu i bikini zone, dok se muškarci najčešće odlučuju za tretiranje leđa i stomaka. Iako je pazuh jedna od najčešće tretiranih regija, korisnice obično imaju najviše nesigurnosti oko tretiranja tog dijela tijela zbog žlijezda koje se tu nalaze. Međutim, do sada nisu registrovane nikakve neželjene posljedice ovog tretmana kako na toj, tako i da drugim regijama.

-

Neželjeni efekti

Iako se na prvi pogled tretiranje kože laserom može činiti kao invazivna i agresivna metoda, laserska epilacija je bezbjedna i ne izaziva neželjene efekte. Iskustva korisnica potvrđuju da potencijalne iritacije kože mogu biti reakcija nakon samog tretmana, ali su takve reakcije kože obično veoma blage i rijetke. Crvenilo i blagi osip veoma se rijetko javljaju i kod korisnica koje imaju osjetljivu kožu, što takođe govori o sigurnosti tretmana. Osim potencijalne reakcije kože, drugi neželjeni efekti nisu registrovani, što u velikoj mjeri ulijeva povjerenje korisnicama koje imaju dozu nesigurnosti i dvoume se da li da se podvrgnu ovim tretmanima.
Jedina mana lasera je što ne prepoznaje sijede dlake, ali… Naime, u našem Studiju smo i to riješili uvodeći najnoviji laser posljednje generacije Type-HC za uklanjanje sijedih dlaka.

Broj i učestalost tretmana

Broj potrebnih tretmana je individualan i zavisi od boje, debljine i kvaliteta dlake, koje rastu u 3 faze, a uništavaju se samo u anagenoj fazi (fazi rasta). Najmanje je potrebno 4 do 6, a za potpuni efekat od 8 do 10 tretmana. Razmak između tretmana je 2 do 4 nedjelje, u međuvremenu ne treba čupati dlake iz korijena, samo brijati.

Gracija 219, decembar 2023.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO