Lazar Ilić: Najbolje tek dolazi

Poslije uspješnog predstavljanja nove kolekcije, poznati dizajner priprema veliki humanitarni bal pod maskama 30. oktobra u hotelu CentreVille, a pomoć je namijenjena Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore

Piše Marina Strugar
Foto Vesela Mišković i Marko Gardašević

Modeli: Anastasija Bulajić, Helena Čukić, Iris Veckov, Anja Marković
Šminka: Vanessa Đurašaj
Frizura: House of Ajdin Ado
Lokacije: Vila Geba, Studio Zahara
Pojasevi: My dream atelier, Kruna
Nakit: Lav Crystals

“Ljubavna priča naših roditelja je neiscrpna inspiracija za mene i cijelu porodicu, pa nam nije bilo teško razraditi tu tematiku i uplesti je u modele”

Crnogorski dizajner Lazar Ilić je neko koga krasi veliki stvaralački polet i koji ne zna za zamor, nedostatak inspiracije ili pauzu. Da neumorno radi i da je njegov svijet obojen modom i ljubavlju dokazala je i posljednja kolekcija koju je zajedno sa sestrom Kristinom prezentovao na manifestaciji Fashion Connection. Osim različitih stilskih izraza koje dolaze iz radionice Ilić, od izazovnih večernjih haljina do raskošnih vjenčanica, kao i bajkovitih haljina za djevojčice, ovo veče je bilo obojeno posebnim emocijama. “Posljednja revija bila nam je posebno važna jer je bila posvećena nama najbitnijoj osobi, našoj majci. Čitava zamisao bila je iznenađenje koje smo pripremali za nju. Do posljednjeg trenutka nije imala predstavu šta smo joj priredili. Kroz život smo uvijek slušali sve najdivnije o njenom braku sa našim pokojnim ocem i baš tog dana 10. oktobra bi njima bila godišnjica braka. Sve to je učinilo tu noć posebnom nama, a i ostalima, reklo bi se po komentarima ljudi koji su bili u kristalnoj dvorani hotela Hilton. Sa druge strane, učesnica programa bila je i djevojčica Adea Dervišaga sa celebralnom paralizom iz organizacije Budi human, kojoj sam ispunio životnu želju da se nađe na pisti u ulozi modela i nosila je haljinu sa mojim potpisom. Noć puna emocija sa svih strana.”

Sa sestrom Kristinom pripremate kolekcije i imate zajedničku modnu liniju, ali cijela porodica je uvijek prisutna i podržava vas?
– Imam sreću da sam odrastao u porodici koja uvijek čvrsto stoji na nogama i bliskost među nama je posebno izražena. Gledamo se svakodnevno i sve praznike provodimo zajedno, iako moje sestre imaju već svoje porodice. Prosto, tako smo porasli i tako smo vaspitani da je porodica stub svega i da to treba njegovati. Jedni drugima smo najveća podrška i u dobru i u zlu.
Ta ljubavna priča kojom je bilo obojeno veče utkana je i u modele?
– Ljubavna priča naših roditelja je nešto što se u današnje vrijeme teško može čuti, a pogotovo sresti. Našem ocu je naša majka bila na prvom mjestu i to je bio neki poseban odnos dvoje ljudi. Poštovali su se i voljeli kroz cijeli zajednički život. Majka tu priču i danas održava živom i uvijek sa divljenjem priča o svom mužu i njihovoj zajednici. To je zaista jedna neiscrpna inspiracija za mene i cijelu porodicu, pa nam samim tim nije bilo teško razraditi tu tematiku i uplesti je u modele.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji br. 169, 25.10.2019.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...