spot_img

Lekcija o jačem

spot_img
Piše Marko Novaković

Svako od nas je, makar u osnovnoj školi, imao predmet koji se zove biologija, a mnogi od nas su ga imali i u srednjoj, međutim, ovaj tekst je namijenjen onima muškarcima koji su bježali sa tih časova ili su ih jednostavno prespavali, a posebno ženama koje misle da nema muškaraca koji znaju istinu!
Dakle, ko poznaje makar u osnovama biologiju, zna da su žene JAČI pol. To što su one veoma mudro taj epitet prepuštile nama muškarcima, mnogo govori o njima, ali još više o muškarcima koji vjeruju da je to zaista tako. Zapravo, baš ta odluka je osnov muškog praznovjerja o “jačem” polu i najvećoj muškoj zabludi od kada je svijeta i vijeka.
Evo nekoliko dokazanih naučnih činjenica. Žene mogu podnijeti mnogo intenzivniju bol od muškaraca, da bismo slikovitije objasnili, žena prilikom porođaja trpi u kontinuitetu bol koji se mjeri sa 57 del (del je jedinica za bol), a ljudsko tijelo može da podnese 45 del boli. Ili, još slikovitije, bol koji žena trpi za vrijeme porođaja je ekvivalentna bolu lomljenja dvadeset kostiju istovremeno… Što je muškarčine, prpa a? A što kažete na takođe dokazanu naučnu činjenicu da žene imaju jači imuni sistem od muškaraca, mislite da je to slučajno? Takođe, mnogo intenzivnije osjećaju mirise, jasnije vide boje… I, na kraju iznošenja dokaza iz predmeta biologija, slijedi šah-mat: ŽENE ŽIVE DUŽE!

Đed i baba su se prilikom vjenčanja dogovorili da se za sve bitne odluke u kući pita đed a za nebitne baba. Evo su proslavili pedeset godina braka i, vjerovali ili ne, do sada im se ništa bitno nije desilo!

Kompletnu kolumnu možete pročitati u Graciji br. 121/122, 22.12.2017.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO