google-site-verification: googlefc794645174d708f.html

Nedavno objavljeno

Lena Kovačević

Piše Marina Strugar
Foto Zoran Radonjić/Luštica Bay

Nedavno ste promovisali pjesmu Samo da mi je, koje raspoloženje dominira u pjesmi?
– Samo da mi je je pjesma kakvu sam željela da imam na repertoaru onako od srca. Brza je ali je baladična, nalik sevdalnki, ta vrsta emocije je nešto što mi je blisko, nosi energiju, ali na specifičan način.
Ljeto Vam je krenulo prilično uspješno. Poslije koncerta u Botaničkoj bašti u Beogradu, u okviru Wine Garden manifestacije, zatim u Njemačkoj uz simfonijski orkestar i ansambl Josef & Friends, uslijedio je koncert na KotorArt Festivalu sa Big bendom RTS-a. Kakve impresije nosite sa tog nastupa?
– Zaista sam presrećna činjenicom da se polako to što radim prenosi na Evropu, u smislu radio-stanica. Tako se pjesma Cafe emituje od jeseni u Austriji i Njemačkoj, a zatim do 2021. godine imam dogovorene koncerte u Njemačkoj s ovim izuzetnim orkestrom. To je za mene velika čast. Dolazak u Crnu Goru me svaki put raduje jer se s publikom tako dobro razumijem. Na nastupu u Podgorici u aprilu doživjela sam da publika uglas pjeva Dubine, koje su neposredno prije toga izašle. Nastup na KotorArtu je takođe nešto posebno jer je i sam Big Bend RTS-a za mene poseban orkestar.
Šta za Vas znači muzika?
– Muzika je za mene život, strast, ljubav, energija, inspiracija, pokretač, ali i lijek. U muzici sam puno puta pronašla čitav jedan univerzum za kojim se traga tokom života, duboko povezanim sa Bogom. Muzika je stepenik za nebo.
Koliko je odrastanje uz oca koji je poznat dramski pisac i reditelj uticalo na formiranje Vašeg filmskog ukusa. Čija filmska estetika Vam je bliska, koje filmove možete gledati više puta?
– Balkanski špijun je moj apsolutni favorit, zatim Ko to tamo peva… Volim sve njegove filmove duboko. Neke nisam smjela da gledam kad sam bila dijete, kao Maratonce ili Sabirni centar, preemotivno sam uvijek doživljavala njegove tekstove zaista. Otac mi je i nekako sam i replike sigurno burnije osjećala od drugih jer ga volim. Boljelo me je ono što njega boli i što priča kroz film, postala sam toga svjesna tek mnogo kasnije i, naravno, mislim da se najglasnije smijem na brojne stvari jer znam kako ih on prepričava i prije snimanja filma.
Knjiga koja je promijenila Vaš pogled na svijet?
– Autobiografija Branislava Nušića.
Koje vrijednosti njegujete u svojoj porodici?
– Tradicionalna sam, tako sam i vaspitavana. Trudim se da imam mjeru, da vaspitavamo klince onako kako su nas vaspitavali, naravno sa krupnim moderacijama jer je i vrijeme drugačije.
A koje strahove u Vama budi savremeni način života?
– Uh, mnogo toga me plaši i ima stvari o kojima sada kad su mali ne smijem ni da mislim. Brine me brzina, u svakom smislu, to nemanje ravnoteže koje neminovno nosi vrijeme u kome živimo. Međutim, imam vjeru.
Kada biste imali moć da mijenjate svijet, šta biste uradili?
– Raspodijelila materijalna dobra i ukinula rijaliti.
Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili kroz život i posao?
– Tretiraj ljude onako kako želiš da tebe tretiraju. To me nikada nije iznevjerilo.
Vode li Vas kroz život emocije ili racio?
– I jedno i drugo, zaista, ekstra sam senzitivna, ali umijem da budem ekstra racionalna, neka čudna kombinacija.
Šta Vas može povrijediti?
– Laž, neiskrenost. Sreća, toga je zaista malo, hvala Bogu. Okružena sam izuzetnim ljudima i zahvalna sam na tome.
Šta radite kad Vam dođe žuta minuta?
– Postajem ljuta papričica, žuta naravno.
Bez čega ne možete zamisliti život?
– Bez ljubavi, smijeha… Onog hej, na kraju će sve biti OK.
Moto kojim se vodite?
– Bila bi to mnogobrojna duhovna načela. Nemam jedan moto, imam ih milion.
Da li je jutro pametnije od večeri?
– Definitivno. Pa ipak, sve odluke i sva pitanja rješavam noću.
Ko ima privilegiju da Vas dobro poznaje?
– Moj suprug, sigurno najbolje. I roditelji, oni su morali da me upoznaju do kraja.
Koje navike želite da se oslobodite?
– Radim par stvari istovremeno, ubitačno je za koncentraciju.
Na šta trošite posljednje pare?
– Na kozmetiku. Apsolutni frik za kozmetiku, mnogo više nego za garderobu ili obuću. Da se nisam bavila muzikom, mislim da bih se bavila šminkom i kozmetikom.
Koju destinaciju biste nazvali svojim energetskim mjestom?
– Hram koji volim, prije svega. Spa centar u hotelu gdje idem godinama. Moja peraja… Priznajem da sam toliko uživala u Luštici nekoliko dana tokom koncerta. Postoji nešto izuzetno ovdje, kad pričamo o energiji, gotovo opijajuće.
Na šta Vas asocira ljeto, kako planirate da ga provedete?
– Na miris mora, so i muziku, na lagane gradske večeri koje su nezamjenjive. Trenutno radim na snimanju muzike za jedan sjajan film, i pripremam koncerte u toku avgusta, dok je ostatak prilagođen odmoru i putovanjima. I mada, iskreno, nakon juna i prethodnih mjeseci i ovog ritma, nisam sigurna da više i umijem kao nekad da odmaram. Navikla sam da dam gas kad ima puno posla.

Gracija 162

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti