spot_img

LINDA EVANĐELISTA: Hrabrija nego ikad

Legendarna manekenka krasi čak četiri naslovnice najnovijeg izdanja američkog časopisa V, spremna da ponovo zasjedne na modni tron

spot_img

Linda Evanđelista, jedna od supermodela iz zlatnog doba devedesetih, svakako ima snagu koja je čini relevantnom za sva vremena, a to je ponovo dokazala svojim najnovijim photo sessionom. Pedesetosmogodišnja manekenka pojavila se na naslovnici američkog modnog časopisa V, pozirajući pred objektivom fotografa Stivena Klajna. Četiri naslovne strane prikazuju Evanđelistu gotovo neprepoznatljivu u kreacijama visoke mode i avangardnom okruženju.

Slavna Kanađanka podijelila je jednu od naslovnica na Instagramu uz poruku: “Svima vama, sretna, ZDRAVA i mirna nova godina ispunjena ljubavlju.”

Na svojoj stranici na Instagramu, časopis V ističe njen povratak modelingu: “Nakon gotovo petogodišnje pauze, modna ‘kameleonka’ vraća se na stranice V-a u ponovnom susretu s fotografom Stivenom Klajnom nakon više od jedne decenije. Podižući svoje sposobnosti transformacije na novi nivo uz pomoć stajlinga ispunjenog fantazijom, za koji je zaslužna Peti Vilson, Linda dokazuje da se vratila i da je hrabrija nego ikad – podsjećajući sve nas na ono što nam je nedostajalo otkad ju je V vidio posljednji put.”

-

Osjećaj krivice i srama

Linda Evanđelista, koja je dva puta pobijedila rak dojke, bila je napustila manekenstvo nakon estetskog tretmana CoolSculpting, popularnog zahvata “zamrzavanja sala” koji je odobren od strane FDA i promovisan kao neinvazivna alternativa liposukciji. Taj postupak ju je, kako kaže, “trajno deformisao” i “brutalno osakatio”.

Međutim, u intervjuu za The Sunday Times u novembru, Evanđelista je otkrila da nakon niza tretmana koje je imala od avgusta 2015. do februara 2016., te nakon kasnijeg rješavanja tužbe za nepoznat iznos, više “nije stroga prema sebi”. “Još uvijek mi pomalo smeta ono što ljudi misle o meni, ali ne više onako jako kao prije. Sada znam da nisam ništa loše učinila”, rekla je. “Ali sam dugo mislila da jesam.”

“Nisam se još potpuno oslobodila, ali marljivo radim na uklanjanju osjećaja krivice i srama”, dodala je. “I ne dopuštam da mi to uništi život. Da sam znala koliko je ljudima stalo do mene, ne bih tako dugo ostala zatvorena.“

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO