spot_img

“Ljepota života” Hajdane Kostić u One&Only Portonovi rizortu

Ovogodišnje izdanje umjetničkog ciklusa “Artist in Residence” u organizaciji One&Only Portonovi rizorta i galerije Pizana, započeto je proslavom “Ljepote života” nagrađivane umjetnice Hajdane Kostić. Uživajući u razgovoru o umjetnosti, uz degustaciju pjenušavog vina, posjetioci su se upoznali sa različitim aspektima života i življenja koji su kod umjetnice probudili inspiraciju za ovaj ciklus slika

spot_img

Jedinstveni šarm kojim plijene Bokokotorski zaliv i živopisna obala Herceg Novog su već vjekovima nepresušni izvor inspiracije za umjetnike, a slavljenje umjetnosti predstavlja jedan od simbola One&Only Portonovi rizorta. Kroz umjetnički ciklus “Artist in Residence”, u saradnji sa prestižnom podgoričkom galerijom Pizanom, One&Only Portonovi nudi gostima jedinstvenu priliku da se upoznaju sa najrazličitijim slikarskim tehnikama, motivima, emocijama i umjetničkim vizijama na platnima renomiranih crnogorskih i regionalnih umjetnica i umjetnika.

Hajdana Kostić je slikarka i diplomirana grafička dizajnerka porijeklom iz Crne Gore, a iza sebe ima nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi, kao i domaćih i regionalnih nagrada. Njena umjetnička djela krase brojne privatne kolekcije širom svijeta, od Engleske i Norveške do Južne Koreje i Japana. Hajdana, takođe, održava i umjetničke radionice za djecu i odrasle, a bila je i TEDx govornica u Podgorici 2023. godine.

Ciklus slika “Ljepota života” prikazuje svakodnevne trenutke prožete univerzalnom ljepotom življenja. Vibrantne boje i vješti kadrovi Hajdaninih platna pozivaju na prepuštanje vizuelnom užitku, a priče koje se na njima mogu pročitati podsjećaju na mogućnost da svaki trenutak pretvorimo u najljepši. Među radovima u ovom ciklusu ima i onih koji ukazuju na mračnu stranu opijenosti životom, ljepotom i hedonizmom, što prenosi ideju umjetnice da istina o ljepoti života predstavlja neodvojivu cjelinu.

-

Umjetnički ciklus “Artist in Residence” trajaće do kraja oktobra, a goste očekuje niz inspirativnih izložbi i kvalitetnih diskusija o umjetnosti u sofisticiranom ambijentu One&Only Portonovi rizorta.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO