Ljubica Vukčević: Lasersko uklanjanje tetovaža

spot_img

Piše Marina Strugar
Foto Marija Stanković

U širokom spektru djelatnosti, od make upa, body arta, microbladinga, po kojima je prepoznata i van granica Crne Gore, Ljubica Vukčević uspjehe bilježi i u primjeni tretmana laserskog uklanjanja tetovaža. “Kako je porasla popularnost tetovaža, kako na tijelu, tako i tetovaža obrva, sve je više ljudi koji su u potrazi za uklanjanjem istih. Zapravo, istraživanja su pokazala da se 30% osoba sa tetovažom pokajalo zbog tetoviranja, tako da je im napredak tehnologije olakšao život. Sve češće nam dolaze žene, ali i muškarci koji žele da se riješe brzopletih odluka, a najčešće je riječ o istetoviranim imenima. Prisutna je i sve veća potreba uklanjanja loše isteroviranih obrva kod žena”, kaže Ljubica i objašnjava kako izgleda tretman. “Tretman se ponavlja na 4 do 6 nedjelja. Tetovaža se može ukloniti kadgod poželite, u bilo koje vrijeme, s tim što se tretirano područje ne smije izlagati suncu. Takođe, ne preporučuje se odlazak u saunu i bazen, sve dok se prvih nedjelju dana koža ne regeneriše. Phi laser može ukloniti tetovažu do 90% iz kože. Opremljen je zrakom koji prodire u kožu kako bi laser usitnio čestice boje. Pigmenti upijaju svjetlosnu energiju i raspršuju se, a kad su jednom uništeni, limfni sistem ih apsorbuje i uklanja. Tretman ovim laserom je brz i veoma efikasan. Ne može povrijediti kožu i ne ostavlja ožiljke. Naravno, bitno je napomenuti i to da osoba koja rukuje laserom mora biti edukovana.

Phi laser opremljen je zrakom koji prodire u kožu kako bi laser usitnio čestice boje. Pigmenti upijaju svjetlosnu energiju i raspršuju se, a kad su jednom uništeni, limfni sistem ih apsorbuje i uklanja

Ukoliko je tehničar obučen i ako je klijent savjestan, rijetko može doći do neželjenih efekata”, ističe Ljubica i dodaje da je često potrebno više tretmana, čak i za uklanjanje malih tetovaža, jer se ona u koži nalazi u različitim slojevima. “Obično je najteže ukloniti zelenu i bijelu boju iz kože. Za mene predstavlja veliki izazov i trajni make up, koji se sastoji od različitih pigmenata zbog čega, recimo obrve, prilikom uklanjanja često mijenjaju boju. Kod nekih žena vrlo brzo dolazi do uklanjanja ako pigment nije otišao duboko pod kožu. Proces nije previše bolan i što je bitno, kod ovog lasera ne dolazi do oštećenja kože, ako vam tattoo majstor nije oštetio kožu prilikom tetoviranja. Tako da je bezbjedan, naravno, ponavljam, ako klijent prati uputstva nakon tretmana i ako je edukovan tehničar koji vam radi. Na akademiji koju sam završila PhiBrowse, tada kao student, a sad sertifikovani tehničar, stekla sam potrebne edukacije, a pored toga i iskustvo i odgovornost prema klijentima”, kaže Ljubica, i objašnjava da se nakon laserskog uklanjanja tetovaže mora napraviti pauza od 2 do 3 mjeseca, da bi mogli ponovo da tretiramo isto mjesto nekom novom tetovažom ili kod trajne šminke obrva, ajlajnera i usana.
Ljubica ima dugogodišnje iskustvo kada je riječ o tretmanima vezanim za trajnu šminku, pa smo je pitali o čemu je neophodno voditi računa u tom procesu, šta je najvažniji savjet koje žene bi trebalo da usvoje ako se odluče za ovu intervenciju. “Kako imam puno iskustva kada je u pitanju trajna šminka i iza sebe mnogo klijenata, jako je bitno napomenuti da cijena ne igra glavnu ulogu! Mnogo je bitnije da se prvo raspitate ko će vam raditi, koliko ima iskustva, sa kojim materijalom, tj. bojama radi. Da li izvodi tretmane u sterilnim uslovima, što je najvažnije. Jer je ovo posao gdje se susrećemo sa kožom i krvlju, i mora biti sve sterilno kako bi zaštitili i sebe i klijenta. Zato birajte prvo osobu koja vam uliva povjerenje, koja je tu da čuje vaše želje, ali i da vam preporuči i savjetuje šta je najbolje za vas. Trajna šminka se ne radi na brzinu i ne može se ukloniti kao svakodnevni make up. I, naravno, ne treba da izgleda kao dekorativna šminka, već da istakne vašu prirodnu ljepotu i da vrlo malo naglasi ono što želite na licu.”

Gracija 175, 17.1.2020.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO