spot_img

Look Therapy

Promjena izgleda gotovo uvijek funkcioniše: rješava probleme niskog samopouzdanja, potisnute ženstvenosti i nedovoljne organizovanosti

spot_img

Anketa provedena prije nekoliko godina na sjeveru Evrope pokazala je da od 1.200 žena, starosne dobi od 18 do 55 godina, njih 7 od 10 smatra da je važno promijeniti izgled, jer: pomaže da budu sigurnije u odnosima s ljudima (38 %), efektan je prekid sa prošlošću (25 %) i omogućava da idemo ukorak s modom (20 %). S druge strane, profesionalci, look makeri, savjetnici i psiholozi, slažu se da pronalaženje pravog izgleda pomaže u sentimentalnom životu (31 %), na radnom mjestu (26 %) i među prijateljima (21 %). Stoga ne treba čuditi da je nakon toga sa sjevera Evrope stigla i Look Therapy.

Ponovo otkriti sopstvenu ženstvenost uz pomoć ove “terapije” ne znači da smo u nevolji i da pokušavamo s očajničkim koracima, kao što neki pogrešno misle. Nastojanje žena da prate muškarce u svemu ne čini im dobro u svakom pogledu. Nastojimo li da budemo jednake kada se radi o pravima i karijeri, to je u redu, ali ženstvenost je nešto što nijedna žena ne smije da zapostavi, čega ne treba da se odrekne. Nije uvijek tačno da žene koje se ne šminkaju nemaju samopoštovanja, samo je važno da nešminkanje s vremenom ne pređe u nemar i neurednost. A to se odnosi na žene koje ne koriste ni kreme za lice, do najbliže prodavnice izađu s viklerima ili plastičnom štipaljkom u kosi te uvijek obuku ono što prvo izvuku iz ormara. Žene koje su godinama vjerne istom izgledu su se pronašle, uglavnom pokazuju da imaju stila i osobnosti, mada ima i onih koje su nezadovoljne izgledom, a ne čine ništa da se promijene. Kako da znamo da je vrijeme za promjenu? Simptomi su različiti i zavise od toga koliko smo pod stresom, umorne, nervozne, uznemirene ili nesrećne. Potrebno se zapitati: volim li sebe takvu kakva sam sada?

OTKRIJTE DIVU U SEBI

Kada se odlučite na promjenu, najjednostavnije je krenuti od frizure, dužine i boje kose. Potom polako treba uvesti novine u način šminkanja, ako ste dosad naglašavale usne, probajte da koristite samo bezbojni sjaj, a oči staviti u prvi plan (i obrnuto, samo diskretno našminkajte oči, a naglasite usne). Poigrajte se bojama i stilovima, i make upa i odjeće, budite maštovite ili pronađite inspiraciju u nekoj od slavnih osoba. Zašto da ne; mnogi kažu da je u svakoj ženi skrivena diva, samo je treba otkriti. Mnoge žene se mnogo bolje osjećaju odmah nakon odlaska na neki profesionalni tretman, budu opuštenije i samosvjesnije jer su otklonile nakupljeni stres. Neke će biti zadovoljne, popraviće im se samopouzdanje i bolje će se osjećati uz male promjene izgleda, a nekima neće pomoći ni vještačke trepavice, niti sočiva u boji, permanentna šminka i slično. Možda će se nakratko bolje osjećati, ali potrebno je mnogo više da bismo iznutra bile zadovoljne. Treba pokušati, a ako ne uspijemo, znači da treba krenuti ispočetka: naučimo da volimo i poštujemo same sebe.

Brza promjena izgleda

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO