Loredana Grimaudo: Naša muzika pokreće ljude

Bend Swingrowers, poznat po privlačnim singlovima, albumima i nastupima uživo, radio je i zvanične remiksove za umjetnike kao što su Karo Emerald i Mili Smal. Nastupali su u Sjevernoj Americi, Evropi, Japanu, Indiji, na mnogobrojnim svjetskim festivalima, uključujući i dva rasprodata nastupa u Blue Note Tokiju. Ovaj četvoročlani bend iz Palerma čine Loredana Grimaudo (vokal), Roberto Kosta (produkcija), Alesio Kostaljola (gitara) i Ćiro Puzateri (saksofon). Razgovarali smo sa pjevačicom benda Loredanom o njihovoj prvoj posjeti Crnoj Gori i koncertu koji će održati 18. avgusta na Kanli Kuli u Herceg Novom, u sklopu Guitar Art Summer Festa.

Šta tačno znači naziv vašeg benda – Swinggrowers?
– Ime benda je pravi omaž našim sicilijanskim korijenima i tradiciji. Razvijamo i širimo swing, ritam, muziku – zato je ime Swinggrowers dobro za nas. Pravi smo uzgajivači dobre muzike i najboljih žurki.
Kako biste opisali vaš zvuk?
– To je novi i očaravajući miks za nas, u kome vješto kombinujemo različite muzičke stilove. Sviramo swing muziku, ali je dopunjujemo i kombinujemo sa elektronskom, a nađe se tu dosta džeza i popa. Smatram da ne postoji pravac kojem bismo mogli da se priklonimo, naš zvuk je autentičan i donosi na muzičku scenu nešto sasvim novo na šta publika širom svijeta odlično reaguje.
Dosta sinergije pravite između muzike, mode i filma. Koliko su moda i stil uopšte važni za vaš bend?
– Stil je veoma važan zato što se naš brend povezuje sa riječima vintage i retro. Od samog početka pokušavali smo da prisvojimo rafinirani šik izgled u stilu dvadesetih godina prošlog vijeka. Sada smo polako kreirali naš prepoznatljiv stil, uz pomoć dizajniranih kostima sa kojima možemo na našim koncertima da šetamo kroz prošlost i budućnost. Naš koncert je jedna velika predstava!
Šta publiku najviše pokreće na vašim koncertima?
–Trudimo se da pružimo maksimalnu količinu energije kada nastupamo, kako bismo izazvali energiju i emocije kod publike. Uspijevamo da na našim koncertima stvorimo miks jako dobre muzike i gruv za igranje, tako da je atmosfera uvijek usijana i ljudi igraju sa nama tokom koncerta. Naša muzika pokreće ljude!
Sarađujete sa muzičarima kao što su Karo Emerald, Mili Smal i Parov Stelar. Koju saradnju biste izdvojili?
– Saradnja sa Karo Emerald je bila prva i najvažnija za nas. Uradili smo remiks pjesme One Day koju je izdala kuća Grandmono Records.
Šta publika u Crnoj Gori može da očekuje na vašem koncertu u okviru Guitar Art Summer Festa?
– Dobre vibracije, kao i nezaboravnu atmosferu i energiju! Publika će na sceni vidjeti bend koji je spreman da je zabavi i koji uspijeva da spoji sve ljude u jednu dimenziju tokom koncerta.
Da li dolazite prvi put u Crnu Goru?
– Da, i jedva čekamo. Čuli smo mnogo toga lijepog o vašoj zemlji.
Planovi Swingrowersa za budućnost?
– Najvažniji plan za nas je – Nikada ne prestati! Želja nam je da radimo sa novim svjetskim muzičkim produkcijama, da unapređujemo naše live nastupe i upoznamo publiku širom svijeta sa muzikom Swingrowersa!

Gracija br. 138, 17.08.2018.

Prethodni članak
Naredni članak

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno