,,LUXAIR” AVIONI I OVE GODINE LETE PREMA CRNOJ GORI

spot_img

Direktnom avio linijom, Luksemburg i Crna Gora će biti povezani i tokom ove ljetnje sezone. Inicijativa koju je još 2020. godine sprovela Fetija Kalač, predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, rezultirala je nastavkom letenja aviona ,,Luxair” kompanije ka Crnoj Gori.

Boeing  u vlasništvu luksemburške aviokompanije, a čija je nosivost 100 putnika, saobraćaće ka Crnoj Gori dva puta nedjeljno. Letovi će se obavljati svakog utorka i subote za Tivat i  to u periodu od 6. maja do 30. septembra, a za Podgoricu svake srijede i subote i to u periodu od 1.  jula do 23. septembra ove godine.

Kada je lansirala ovu značajnu avioliniju, predsjednica KIC-a Kalač je prije svega željela da crnogorsku dijasporu poveže sa domovionom, imajući u vidu njihovu intenzivnu migraciju ka Crnoj Gori tokom ljetnjih mjeseci. Međutim, iz godine u godinu, aktivnosti ove ugledne Crnogorke, odnose se i na veoma široku ciljnu grupu koja obuhvata građane zemalja Beneluksa, i to Luksemburga, Holandije i Belgije i dobar dio Francuske i Njemačke. Na pomenutoj teritoriji, Kalač intenzivno promoviše crnogorsku destinaciju, koristeći sopstvena sredstva i kontakte da približi potencijale i ljepote naše zemlje ovim visokoplatežnim turistima. Na nepuna dva sata leta od Luksemburga, Crna Gora predstavlja veoma atraktivno odredište. Imajući u vidu veliku sklonost građana Beneluksa ka putovanjima, ne samo tokom ljeta, već tokom cijele godine, sve promotivne aktivnosti usmjerene ka ovom tržištu moraju dati rezultate.

Kulturno – informativni centar na čelu sa Fetijom Kalač je upravo zbog toga inicirao i marketinšku saradnju koju je ,,Luxair”, uz pomoć Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Realizovaće uspješnu promociju naše zemlje na ovom visokoplatežnom tržištu visokog  potencijala. Putem alata digitalnog marketinga, ,,Luxair” će, u partnerstvu sa NTO CG, sprovesti intenzivnu kampanju.

– Zahvalna sam ministru turizma i ekonomskog razvoja Goranu Đuroviću koji je prepoznao značaj ove promocije. Svaki euro uložen u digitalni marketing na ovom tržištu, imaće multiplikativni efekat na naš turizam i ekonomiju, uopšte. Ovo je tržište koje treba u perspektivi i dalje osnaživati jer Luksemburžani imaju stil života u kome su putovanja nužnost, a ne luksuz. Biću zadovoljna kada se napravi cjelogodišnji vazdušni most između Luksemburga i Crne Gore. Do tada predstoji mnogo posla, ali je važno da smo svi na istom zadaktu boljeg pozicioniranja naše zemlje na tržištu zemalja Beneluksa – izjavila je Kalač.

Rezervacije mozete obaviti na sajtu  Luxair.lu

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO