Majda Mehmedović: Krećem u nove pobjede

“U početku je naš odnos bio prijateljski, a nakon toga je prerastao u veliku ljubav. Veoma brzo smo ‘kliknuli’ i znali da je to to”, kaže naša prelijepa “lavica” koja se krajem jula udala za Oguzhana Kirmizija

spot_img

Piše Svetlana Peruničić
Foto Adnan Doa Alomerović

Bivša reprezentativka Crne Gore u rukometu, Majda Mehmedović, izgovorila je sudbonosno da svom izabraniku Oguzhanu Kirmiziju iz Turske. Naša “zlatna lavica” koja je, osim po borbenosti na terenu i sjajnim golovima, poznata i kao najljepša reprezentativka, stala je na “ludi kamen” 4. jula u turskom gradu Kastamonuu, gdje je okončala igračku karijeru, a svadba je organizovana 29. jula u Valdanosu.
“Naša priča je počela u doba korone. Upoznao nas je zajednički prijatelj u periodu kada maltene ništa nije funkcionisalo, nije bilo sportskih dešavanja… U početku je naš odnos bio prijateljski, a nakon toga je prerastao u veliku ljubav. Veoma brzo smo ‘kliknuli’ i znali da je to to. Zabavljali smo se dvije i po godine”, otkriva Majda u razgovoru za Graciju.
Njen suprug, rođen u Kastamonuu, potpuno je van sportskog svijeta, što joj se, između ostalog, veoma dopalo. “On je privatni preduzetnik. Taj spoj – sport i neko ko je van tog svijeta mi je izuzetno prijao. Sa njim su se sve puzle poklopile. Stabilan je, prijateljski, familijarno nastrojen, i uspio je da ukroti moj nemirni sportski duh”, iskrena je Majda.

Sve je bilo kao iz bajke

Vjenčanju su prisustvovale samo njihove porodice. Majda je za taj čin obukla lepršavu čipkanu haljinu. “To je neki laganiji, moderniji stil, dok sam za svadbu odabrala vjenčanicu naizgled jednostavnu, ali veoma raskošnu. Nijesam puno birala. Čim sam je obukla izazvala je u meni emociju i odmah sam znala da je pravi izbor. Kupila sam je u Turskoj. Znajući da sam ograničena sa vremenom, nijesam odlagala ni dan obaveze i sve sam završila na vrijeme. Nijesam htjela da dozvolim bilo kakav stres pred moj najveći i najljepši dan. S obzirom na to da mi je otac pomorac, da brat sa suprugom i dvoje djece živi u Njemačkoj, da mi mlađa sestra igra rukomet u Zagrebu, a u Crnoj Gori su samo majka i još jedna sestra, bilo je veoma teško uskladiti termin i odabrati dan kada su svi na okupu. Ali, uspjeli smo. Sport me je naučio dobroj organizaciji. Zato sam brojne stvari iz sporta prenijela u privatan život.”

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 215, avgust 2023.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO