Nedavno objavljeno

Marija i Stevan Jovetić: Naše romantično vjenčanje u Monaku

Piše Marina Strugar
Foto Privatna arhiva

Uspješni crnogorski fudbaler Stevan Jovetić i Marija Gvozdenović su svoju dugogodišnju ljubav krunisali brakom. Romantično vjenčanje održano je u predivnom Monaku, u svečanoj atmosferi i uz radost njima najbližih, porodice, prijatelja i kumova. “Ceremonija vjenčanja održana je u prelijepoj sali opštine Monako (La Mairie de Monaco) koja se nalazi u Starom gradu, pored Prinčeve palate. Ceremonija je bila svečana, za oboje posebna. Održana je i na francuskom i engleskom jeziku. Znate da je kod nas u Crnoj Gori zvanicama uvijek interesantna tema ‘uzimanja prezimena’. U Monaku, po tamošnjim pravilima, supruga uzima prezime muža, pa to pitanje nije ni postavljeno. Naravno, nije prošlo bez dobronamjernog zadirkivanja i šale na taj račun. Svakako je to bio i naš plan i dogovor i sada sam Marija Jovetić, a prezime nosim sa ponosom, isto tako kao što sam nosila i prezime Gvozdenović”, kaže Marija te dodaje da je za nju poseban trenutak bio kada ju je otac ispratio do oltara. “Odnos kćerke i oca je zaista poseban, pa i kod nas. Nisu izostali ni govori. A organizacija je bila odlična, i sve je prošlo kao što smo i zamislili. Vrijeme nas je poslužilo, a mjesto vjenčanja je bilo posebno. Ipak, nama je bilo najvažnije da su sa nama bili bliski ljudi koje volimo. Nažalost, sa nama radost nije stigao da podijeli Stevanov otac koji je preminuo prije godinu dana. Oboje znamo koliko bi se radovao da nas vidi sve zajedno, i tako srećne. Stevanova i moja porodica su sa nama provele nekoliko dana uoči vjenčanja, bili su ključna odrednica da se osjećamo dobro i kao kod kuće. Slavlje smo nastavili u Hotel de Paris. Pjevale su se naše pjesme te večeri u ovoj lijepoj kneževini, neuobičajeno za ovaj hotel i ovdašnje običaje. Slavili smo do sitnih sati, srećni da smo uspjeli da ugostimo našu porodicu i prijatelje i dio crnogorskog gostoprimstva prenesemo i ovdje.”

Ko se pobrinuo da sve izgleda tako bajkovito, jeste li imali pomoć oko organizacije?
– Vjenčanje smo organizovali Stevan i ja uz pomoć prijatelja iz Monaka, uz njihove sugestije i preporuke. Odlučili smo se za intimno vjenčanje u krugu porodice, prijatelja i kumova. U Monaku smo otpočeli naš zajednički život. Za Monako nas vezuje mnogo lijepih trenutaka i uspomena, tako da smo željeli da baš ovdje krunišemo našu višegodišnju ljubav. Na ljeto ćemo vjerovatno napraviti i proslavu u našoj Crnoj Gori, a nakon toga otputovati na medeni mjesec.
Da li ste lako odabrali vjenčanicu, kako ste znali da je savršena za Vas?
– Tražila sam modernu i jednostavnu vjenčanicu za intimnu ceremoniju. U izboru mi je od velike pomoći bila Stevanova sestra Bojana, uspješna modna kreatorka.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 175, 17.1.2020.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti