Nedavno objavljeno

Marija Kilibarda: Ja sam najveći fan TLZP-a

Razgovarala Marina Strugar
Foto Aleksandar Kujučev

Pored toga što je peta super sezona popularnog programa Tvoje lice zvuči poznato okupila ličnosti koje su obilježile prethodne sezone, ona je i u znaku povratka Marije Kilibarde, jedne od najomiljenih voditeljki na ovim prostorima. Lijepa, harizmatična, duhovita Marija postala je zaštitno lice ovog šoua.

Počela je nova sezona TLZP-a, sa kakvim emocijama ste ove godine ušli u taj projekat?
– Kao i svih prethodnih sezona ušla sam savelikim entuzijazmom i uzbuđenjem, budući da sam vjerovatno jedan od najvećih fanova ovog formata. Kako nisam bila voditelj četvrte sezone, u tom međuprostoru i tom periodu između treće i pete sezone nastala je neka nostalgična emocija u meni, tako da sam i s njom ušla u petu super sezonu ovog omiljenog regionalnog šou programa.

“Putovanja, meditacije i vrijeme provedeno s mojom porodicom i prijateljima su neprocjenjivi”

Postali ste zaštitno lice TLZP-a, zapravo Vi ste prva asocijacija kada se pomene taj popularni šou. Koliko Vam to laska i šta stoji iza toga?
– Nebrojeno puta sam čula ovakav komentar i zapravo prihvatam ga kao kompliment i to najljepši. Budući da ovaj format okuplja mnogo lica, mnogo imena i da me ljudi izdvoje i vežu za ovaj brend, to je velika čast. Iza toga stoji, mislim, iskrena emocija koju imam kada sam na sceni i koju dijelim sa takmičarima. Tu empatiju koju ja imam, to uzbuđenje pred svaki njihov nastup. Transparentna sam, meni se na licu prosto i vidi kako mi se svidjela neka imitacija. Jednostavno ne sakrivam, ne blokiram emocije, pustim i suzu, nekad se zacijenim od smijeha. Ponekad uđem i u klinč sa žirijem ako nemamo isto mišljenje. Volim da se na topao način obraćam publici jer znam da nas gledaju djeca, naši najmlađi i najslađi gledaoci. Vjerovatno sve to kako ja doživljavam i proživljavam ovaj format pustim da izađe iz mene, i to publika i osjeti. Iskreno, smatram da me to dovelo do toga da ja budem direktna asocijacija za ovaj program, što mi veoma laska i drago mi je.
Na koji način ste gradili sebe kao voditelja? Koji je najdragocjeniji savjet koji ste dobili?
– Na razne načine. Prvenstveno sam pokušavala da slušam sebe koliko se osjećam udobno u ovom poslu. Spontano sam počela voditeljsku karijeru, na otvorenom konkursu na RTS-u prije dvadesetak godina, kada nisam znala gdje će sve to da me odvede. Zatim, školovala sam se kroz RTS-ovu školu za novinarstvo za posao koji radim. Oprobala sam se u preko dvadeset različitih formata, uvijek sam pokušavala i da iznesem određenu emociju i prenesem određenu informaciju koju mi ta emisija zadaje kao zadatak, ali da zadržim sebe, da bih ostala autentična. Put je bio blago krivudav, ali stalno je išao uzbrdo. Smatram da je to najzdraviji način da sve ide lagano i nabolje. To je način da trajate u svom poslu.
Pored onih koji Vas vole, ima i onih drugih. Kako se nosite sa negativnim komentarima? Da li ih odvajate od dobronamjernih kritika?
– Kada se bavite ovim poslom to je veliki egzibicionizam. Ukoliko niste dovoljno samosvjesni i samouvjereni, može mnogo više štete da vam donese jedan negativan komentar nego što može ljubavi da vam donese sto pozitivnih komentara. Godinama sam učila kako da se nosim s negativnim komentarima i prvo što sam uradila jeste da ne čitam više komentare ispod tekstova na portalima. Kada me neko pogleda u oči i kad mi uživo kaže šta misli, kada se ne krije iza lažnih imena i lažnih profila, onda mogu da prepoznam suštinsku emociju koju ta osoba želi da prenese i njene riječi da uzmem za ozbiljno. Ukoliko ih osjećam, pokušaću da ih usvojim, ako ne, nastaviću po svom. Ima raznih situacija i sve je to jedan dobar trening i za naš ego, i napredovanje, i zrelost. To je važno u svakom poslu, ne samo u ovom našem televizijskom.
Pohvale stižu i za Vaš izgled, kao i za odabir garderobe za emisiju. Kako doživljavate to što je Vaš izgled stalno pod lupom javnosti? Nekoliko puta ste proglašavani i najljepšom voditeljkom, što Vam sigurno prija?
– Iskreno, nemam odgovor na ovo pitanje. Ne znam ni da li mi laska, ne znam ni da li to uzimam za ozbiljno. Ljepota je relativna stvar i o ukusima ne treba raspravljati. Nisam tipično žensko, ne umijem lako i lijepo da primim kompliment. Uvijek se zacrvenim, krenem da sklanjam pogled, krenem da objašnjavam to je do kozmetičara, to je do lijepe frizure… Uvijek nađem opravdanje umjesto da lijepo kažem jedno hvala. Nisam neki sagovornik na ovu temu. Drago mi je uvijek kada pohvale rad mojih stilista, jer su dio tima i zaduženi za ono što nosim na sceni. Tako da za pozitivne komentare hvala u ime mog tima stilista.
Pored televizije, da li imate još neku pasiju?
– Naravno putovanja, meditacije i vrijeme provedeno s mojom porodicom i prijateljima su neprocjenjivi. Vjerovatno nas napaja onom energiju koja nam je važna da bismo bili produktivni i proaktivni na poslu.

Gracija 171, 22.11.2019.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti