Marko Ivanović: ProfitApp, svi su u plusu

ProfitApp je mobilna aplikacija kojom ostvarujete značajan profit i uštedu prilikom kupovine, uz mnogo drugih povoljnosti. Nakon svake kupovine kod partnerskih firmi dobijate dodatni profit u vidu povrata novca koji vam se odmah prikazuje u aplikaciji i koji istog trenutka možete trošiti

Piše Marina Strugar
Foto Vesela Mišković

ProfitApp je osnovan 2015. godine, sa novom idejom – da su svi u plusu. Aplikacija je stvorena tako da svi dobijaju prilikom kupovine, a firme koje sarađuju sa ProfitApp-om na ovaj se način besplatno uključuju u novi vid marketinga, stiču nove klijente i ostvaruju veći promet. ProfitApp tim vođen je novim tehnologijama, izazovima, prilikama, ali prije svega vizijom da mogu koristiti svima. Korisnicima se pri kupovini vraća značajan dio novca i taj novac mogu odmah da troše i opet dobiju povrat novca ili da preko same aplikacije plate račun za struju, televiziju, internet, osiguranje i to bez provizije”, objašnjava Marko Ivanović, izvršni direktor Profit App International AD Podgorica.

Kako je krenula priča ProfitApp International? Koja je inicijalna ideja dovela do pokretanja ove aplikacije?
– Danas je u informatičkom svijetu teško imati novu i posebnu ideju, a još teže dovesti je do realizacije. Smatrali smo da je naša ideja zaslužila da se pokaže potrošačima. Vjerovali smo, i dokazali, da je moguće stvoriti platformu za trgovinu u kojoj svi dobijaju. I potrošači i vlasnici biznisa. Ova ideja je generisala osnovnu formulu aplikacije ProfitApp. Korak po korak smo je pažljivo razvijali, slušajući specijaliste iz raznih oblasti i, tijesno sarađujući sa državnim regulatornim organima, aplikaciju doveli do funkcionalnosti. Sve ovo je bilo neophodno. Željeli smo da ProfitApp zablista čim izađe u javnost.
Možete li nam pojasniti na koji način funkcioniše aplikacija ProfitApp, koje benefite ostvaruju korisnici i na koji način se koristi?
– Aplikaciju može svako da skine i instalira na svoj mobilni telefon. Nakon registracije i logovanja, spremna je odmah za korištenje. Izuzetno je jednostavna. Čim počnete da kupujete preko aplikacije, ostvarujete značajan profit u vidu povrata novca koji vam se odmah prikazuje i koji istog trenutka možete dalje trošiti.
S druge strane i kompanije koje su dio vašeg sistema takođe ostvaruju poslovni interes?
– Tako je. Kompanije tako dobijaju na hiljade novih korisnika, besplatno se uključuju u novi vid marketinga i ostvaruju veći promet. Naglašavam ovu riječ – besplatno, jer je razvoj dosadašnjih loyalty kartica prilično koštao nosioce biznisa. Za razvoj kartica trebala su se izdvojiti određena sredstva, ljudi i vrijeme. ProfitApp je takav pristup zadržavanja poštrošača učinio zastarjelim. Ipak, mi ne sugerišemo ukidanje postojećih loyalty sistema. Jednostavno prepuštamo vlasnicima da to sami procijene nakon rezultata. U svakom slučaju dobitnik će biti samo jedan, a to je sama kompanija koja implementira ProfitApp biznis platformu.


Šta smatrate svojom prednošću u odnosu na slične aplikacije?
– Mi slične aplikacije ne doživljavamo kao konkurenciju. Smatram da će od sada i svi drugi morati da trgovinu doživljavaju na ovaj način: da je potrebno ostvarivati trgovinsku razmjeru u kojoj zaista svi dobijaju. To je budućnost. Mi smo probali i dokazali da je to moguće.

Aplikaciju može svako da skine i instalira na svoj mobilni telefon. Nakon registracije i logovanja, spremna je odmah za korištenje. Izuzetno je jednostavna

Poslije dvije godine uspjeli ste da se proširite i u inostranstvu, koliko ste zadovoljni svojim pozicioniranjem na tržištu?
– Trenutno smo zadovoljni brzinom kojom se aplikacija širi kod potrošača. Značajni su povrati koje trgovine i pružaoci usluga nude našim članovima. Osim toga, aplikacija nudi niz funkcionalnosti kao što su mogućnost plaćanja računa aplikacijom, prebacivanja sakupljenih benefita bez provizije, mogućnost ostvarivanja značajnih zarada od daljeg širenja aplikacije… Sve to ostavlja pozitivan utisak kod građanina koji je spreman da brine o porodičnom budžetu i pojednostavi sebi kupovinu. Aplikacija se svakodnevno preuzima u tolikom broju da smo pomalo i iznenađeni dosadašnjim brojem korisnika.
Iako put nije bio lak i postavljanje cijelog sistema je nailazilo na poteškoće, danas možete da se pohvalite mrežom franšiza?
– Nakon Mađarske, koja je kao jedna od članica Evropske unije prva otkupila franšizu, prodata je i franšiza za Srbiju gdje se već dogodio i Open Night u Beogradu. Ovih dana na redu je otvaranje za BiH, a početkom naredne godine krećemo u daljnje širenje na ostale zemlje Balkana. U ovom trenutku interesovanje za kupovinu franšiza ProfitApp postoji od investitora iz nekoliko zemalja EU, kao i iz Turske i UAE.
Koja najčešća pitanja dobijate od potencijalnih korisnika u vezi korišćenja aplikacije?
– Naša aplikacija predstavlja biznis platformu sa nizom funkcija, pa je zaista teško odgovoriti koje je najčešće pitanje korisnika. Svakako smo u cilju što bolje komunikacije sa klijentima oformili i Call centar da bismo što hitnije odgovarali na moguće nedoumice. Aplikaciju smo kreirali tako da se izuzetno lako koristi, tako da su instalacija i rukovanje izuzetno jednostavni. Na našem sajtu su, za svaki slušaj, i video-uputstva namijenjena svima.


U kom smjeru planiranete da u budućnosti razvijate svoju kompaniju?
– Naša vizija je da u zemljama u kojima implementiramo ProfitApp sistem postanemo vodeća platforma za trgovinu u kojoj će svaki pravi biznis doživjeti procvat. Već sada imamo planove za sljedeće godine, a sva buduća poboljšanja vodiće samo u jednom smjeru: da obimom usluga i njihovom jednostavnošću što više olakšamo trgovinu svima nama. Tu formulu primjenjujemo od početka i vjerujte, funcioniše. Redovno je upotrebljavaju tolike hiljade zadovoljnih korisnika ProfitAppa.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...